Τα ιδανικά μέρη… για φίλημα στην Αθήνα

Δέκα ιδανικά σημεία στην Αθήνα για να ρομαντζάρετε και να ανταλλάξετε το πρώτο (ή το δεύτερο ή το τρίτο) σας φιλί με το άλλο σας μισό.
Τα ιδανικά μέρη… για φίλημα στην Αθήνα
Μπορεί να μην είμαστε Παρίσι. Μπορεί να μην έχουμε κανάλια, ξύλινα γεφυράκια και ποτάμια να διασχίζουν την πόλη. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν έχει και η Αθήνα τα δικά της ειδυλλιακά σκηνικά, τις δικές της «καβάτζες» για πρώτα ραντεβού, για τις βόλτες μετά τα πρώτα ραντεβού και, φυσικά, για τα πρώτα φιλιά, σαν «κερασάκια» της ρομαντζάδας. Όπως τα 10 παρακάτω μέρη που σας προτείνουμε για να βρείτε την δική σας… αθηναϊκή εκδοχή του γαλλικού φιλιού.

*Στον Λυκαβηττό
Στην κορυφή του, στο café του ή στο ρομαντικό του εστιατόριο, για να έχετε όλη την Αθήνα πιάτο. Στο τελεφερίκ του, για έξτρα ταξιδιάρικη διάθεση ή στα βραχάκια πλάι στο θέατρο, για κάτι από… Δυο Ξένους και Ρωμαίο & Ιουλιέτα (χωρίς την σκηνή της επίθεσης). Ή ακόμη και στα πνιγμένα στα λουλούδια, τα δέντρα και τα φαναράκια σκαλοπάτια που οδηγούν προς τον λόφο από τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι. Κάθε πλευρά του Λυκαβηττού προσφέρει πολλά διαφορετικά σημεία για να «σφραγίσετε» το ρομάντζο σας – βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

*Στα Αναφιώτικα
Πουθενά αλλού στην Αθήνα δεν θα βρείτε αυτή την αίσθηση καλοκαιρινών διακοπών, κυκλαδίτικης γοητείας, λιτής, απέριττης αλλά απαστράπτουσας ομορφιάς όσο στα Αναφιώτικα, στα πόδια του βράχου της Ακρόπολης. Κι αν μας πιέζατε για ένα συγκεκριμένο σημείο, θα σας μιλούσαμε για το πεζούλι δίπλα στο σπιτάκι με τον αριθμό 34, που προσφέρει για φόντο του φιλιού σας τα φώτα της πόλης και τον Λυκαβηττό ακριβώς απέναντι.



*Στο Ηρώδειο
Είναι δύσκολο να διαλέξουμε ένα σημείο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ως το ρομαντικότερο. Αλλά θα καταλήξουμε στα σκαλιά του Ηρωδείου, γιατί εκεί αφενός θα αποφύγετε το… τσαλαπάτημα των τουριστών που βγαίνουν από το Μουσείο της Ακρόπολης, και αφετέρου θα βρείτε ένα άνετο σημείο να καθίσετε και αν είστε λίγο τυχεροί, θα έχετε και soundtrack όχι μόνο κάποιας συναυλίας του Ωδείου του Ηρώδου Αττικού, αλλά και των πλανόδιων καλλιτεχνών με τις κιθάρες/το βιολί/την λατέρνα τους που συχνάζουν στα πέριξ.

*Στον Άρειο Πάγο
Όχι προφανώς αυτόν της λεωφόρου Αλεξάνδρας – πόσο ρομαντικό να είναι ένα φιλί στο Πρωτοδικείο; - αλλά τον λόφο που κοιτάζει κατάματα την Ακρόπολη και «χάσκει» πάνω από τα φώτα της πόλης, προσφέροντας απίστευτη θέα. Καλώς ή κακώς, θα έχετε πολλή παρέα. Αλλά όπως και να ‘χει, η ρομαντική διάθεση δεν χάνεται – φροντίζει γι’ αυτό η περίεργη αίσθηση δέους που νιώθουν όλες οι παρέες και τα ζευγαράκια που ξημεροβραδιάζονται εκεί πάνω, όπως και οι μουσικοί με τις κιθάρες τους που και πάλι φροντίζουν να έχετε ένα ωραίο σάουντρακ για τα φιλιά σας.

*Στο κάτω μέρος της Ερμού
Η βουή του εμπορικού μέρους της σταματά. Από τη μία πλευρά της, «φεγγίζει» ο πύργος του Γκαζιού και από την άλλη τα φώτα του Ανακτόρου της Βουλής. Συχνά-πυκνά, υπαίθριες μιλόνγκες δίνουν στην ατμόσφαιρα κάτι από Αργεντινή, ενώ ο ατμοσφαιρικός αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού στέκεται πλάι σε παρκάκια-καβάτζες, όπως αυτό απέναντι από το αμαξοστάσιο στο τέρμα της Ερμού. Ε, δε γίνεται. Από μόνα τους τα χείλια θα αναζητήσουν ένα φιλί.

*Στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης

Καθόλου άσχημα δεν είναι και στο Αστεροσκοπείο του Θησείου, πάνω στο λόφο του Φιλοπάππου. Μόνο που εκεί, στα παγκάκια του λόφου στην καρδιά της πόλης, έχετε λιγότερες πιθανότητες να δείτε τα αστέρια. Αντίθετα, στην κορυφή της Πεντέλης, θα μπορέσετε να δείτε τα άστρα, είτε από το μεγάλο τηλεσκόπιο του θόλου, αν πετύχετε το Αστεροσκοπείο ανοιχτό, είτε (ή μάλλον και) από την αυλή και τους γύρω δρόμους, μακριά από την φασαρία και την φωτορύπανση της πόλης, ώστε ο έναστρος ουρανός να σας μείνει τόσο αξέχαστος όσο και το πρώτο σας φιλί.

*Στο Σούνιο
Δεν είναι μόνο ο μαγικά φωτισμένος ναός του Ποσειδώνα, με την απίστευτη θαλασσινή θέα που θα σας ανοίξει την όρεξη για ρομαντζάδα. Είναι και η κοντινή παραλία των Λεγραινών, που για έξτρα «μέλι» σας προτείνουμε να επισκεφθείτε βράδυ, να απολαύσετε φεγγαράδα, -γιατί όχι; - να κάνετε και την πρώτη σας βουτιά μαζί, και να περάσετε τη νύχτα στην αμμουδιά μετρώντας αστέρια. Σας δίνουμε επιπλέον πόντους… αθεράπευτου ρομάντζου αν μείνετε εκεί ως την ανατολή του ήλιου.

*Στο αεροδρόμιο

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς βρίσκουμε το σκηνικό των αεροπλάνων που απογειώνονται ή φτάνουν πολύ ρομαντικό. Τόσο, που βρήκαμε εδώ και εδώ τα πιο ασφαλή και μυστικά σημεία γύρω ή μέσα στο Ελ. Βενιζέλος για να παρακολουθήσετε τα αεροπλάνα να πετούν και να κάνετε σχέδια –ακόμη κι αν είναι πολύ νωρίς - για το πρώτο σας ταξίδι, μετά το πρώτο σας φιλί. 

*Στα βράχια της Πειραϊκής
Αν δεν είστε του αέρα, τότε σας στέλνουμε θάλασσα: Ατενίστε τα πλοία της γραμμής να ξεμακραίνουν από τον Πειραιά, βολτάρετε το σούρουπο στην Πειραϊκή και αράξτε με την ησυχία σας στα βράχια για το απόλυτο μπλε φόντο στο ραντεβού σας.

*Στη λίμνη της Βουλιαγμένης

Μυστηριώδη βράχια, κρυμμένα σπήλαια, άνετες εξέδρες, λευκά τραπεζάκια και μονοπάτια με θέα τα κρυστάλλινα νερά. Εδώ θα βρείτε ένα ειδυλλιακό σκηνικό που δεν θα περιμένατε πως βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v