15 café με υπέροχη θέα στην Αθήνα

Από το κέντρο ως την Πετρούπολη και από την Καστέλα ως τον Μαραθώνα, βρίσκουμε τα ιδανικά μέρη για να απολαύσετε τον καφέ σας με την Αθήνα στο πιάτο.
15 café με υπέροχη θέα στην Αθήνα
Θέλετε παγωμένο φρέντο με ολόκληρη την Αττική «πιάτο» ή αναπαυτικό καναπέ που σχεδόν ακουμπά τον Παρθενώνα; Προτιμάτε πρωινό καφεδάκι με θέα μια λίμνη ή τα ιστιοπλοϊκά να καθρεφτίζονται στο λιμάνι; Φύση και οξυγόνο ή «αστικό» καφεδάκι κοιτάζοντας αφ’ υψηλού το τσιμεντένιο «μεγαλείο»;

Απ’ όλα έχουμε στην παρακάτω λίστα, στην οποία συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας διευθύνσεις για καφέ με συγκλονιστική θέα, που αποδεικνύουν ότι η Αθήνα έχει τα δικά της όμορφα μυστικά – ακόμη κι αν χρειαστεί να σκαρφαλώσουμε ψηλά για να τα ανακαλύψουμε. 

Terra Petra 
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, τηλ: 210 5060694

Στα «ψηλά» της Πετρούπολης, το Terra Petra διαθέτει μεταξύ άλλων στους λαβυρινθώδεις χώρους του music café, jazzy bar, club-restaurant, αλλά αυτό που απολαμβάνουμε περισσότερο από όλα είναι το χάζι από το ψηλότερο all day café της Αθήνας. Κλειστό με τζαμαρίες τον χειμώνα και ανοιχτό για απερίσπαστη θέα από την άνοιξη, το café του πολυχώρου προσφέρεται για υπέροχη θέα από την κορυφή των Δυτικών Προαστίων. 

Telescope 
Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5812047

Μίνιμαλ διακόσμηση, καλαίσθητος χώρος με mainstream μουσικές, επιλογές για καφέ, ποτό ή και νόστιμα σνακ καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και, κυρίως, συγκλονιστική θέα προς το μεγαλείο της Αθήνας, που σε προκαλεί να εντοπίσεις τα πιο διάσημα κτίρια της πόλης μέσα στο αχανές σκηνικό. Κι αν δεν τα καταφέρετε με γυμνό μάτι, υπάρχουν πάντα και τα τηλεσκόπια που βρίσκονται διασκορπισμένα παντού στις βεράντες, για να φέρετε την θέα ακόμη πιο κοντά σας. 

Υάδες 
Αθανασίου Καρπενησιώτου 7 (εντός Αττικού Άλσους), τηλ: 2106470936

φωτο: Victoria K, foursquare
Αρκετά τσιμπημένες οι τιμές σε καφέ και φαγητό, αλλά μας αποζημιώνει η θέα από το μπαλκόνι των Υάδων, που «αιωρείται» πάνω από το Γαλάτσι μέσα στο Αττικό Άλσος. Πυκνό πράσινο και πάρκα οδηγούν στα ψηλά των Τουρκοβουνίων, όπου η θέα περιλαμβάνει το πανόραμα ολόκληρης της κεντρικής και νότιας Αθήνας. 

Café Lycabettus 
Λόφος Λυκαβηττού

(φωτό: attiko-prasino.gr)
Αφορμή για μια μίνι «εκδρομή» ανάβασης, το χαριτωμένο café στην κορυφή του Λυκαβηττού είναι πιο εύκολο να το βρείτε από όσο νομίζετε: Παίρνετε το τελεφερίκ από το Κολωνάκι, προσπερνάτε το εστιατόριο «Ορίζοντες» και συνεχίζετε πάνω από το πλάτωμα, πλάι στο εκκλησάκι και βλέπετε τα όμορφα τραπεζάκια του all day café που προσφέρεται για καφέ αλλά διαθέτει και απλές, νόστιμες επιλογές ελληνικής κουζίνας. 

Thea Terrace Bar 
Απόλλωνος 21, Πλάκα, τηλ: 2103234357

Σε απόσταση αναπνοής από τον Ιερό Βράχο, η ταράτσα του ξενοδοχείου Central στην Πλάκα σερβίρει καφέ, ποτό και λαχταριστά σνακ στα κατάλευκα τραπεζάκια και εμείς καθόμαστε αναπαυτικά στις καρέκλες «σκηνοθέτη» απολαμβάνοντας την θέα της Ακρόπολης, υπό το φως των κεριών τριγύρω μας. 

A For Athens
Μιαούλη 2, Μοναστηράκι, τηλ: 2103244244

Μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας πριν δύο χρόνια, και πλέον αποτελεί το πιο mainstream μέρος στην πλατεία για σαββατιάτικο ποτό. Εμείς, όμως, προτιμάμε να αποφύγουμε την κοσμοσυρροή που συναντά κανείς τα βράδια και απολαμβάνουμε την πανοραμική θέα της Ακρόπολης, της Πλάκας και της πλατείας αφ’υψηλού, επισκεπτόμενοι το roof bar του ξενοδοχείου για καφέ το μεσημέρι ή το απόγευμα. 

Athens Way Roof bar & café 
Ιπποκράτους και Αραχώβης 17, τηλ: 210 3633413

Κάπου στα μισά της Ιπποκράτους, εκεί δηλαδή που δεν το περιμένεις, ανάμεσα σε γκρίζα κτίρια και μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά, ένα ξενοδοχείο μας προτείνει καφέ ή ποτό στο roof bar του: Το Athens Way διαθέτει δύο περιποιημένες βεράντες, με καναπεδάκια και σαιζλόνγκ, η μία εκ των οποίων βλέπει προς τον –εντυπωσιακά φωτισμένο τα βράδια- Λυκαβηττό και η άλλη προς το κέντρο της πόλης, μία εναλλακτική θέα που θα σας κάνει να δείτε το «αδιάφορο» κέντρο με άλλο μάτι, ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος. 

Athenstyle roof top 
Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3225010

Ήταν για πολύ καιρό ένα μυστικό την ύπαρξη του οποίου γνώριζαν μόνο οι ξένοι ταξιδιώτες που επέλεγαν το όμορφο αθηναϊκό hostel στου Ψυρρή για τη διαμονή τους. Μετά από την επίσκεψή μας, όμως, διαπιστώσαμε πως το φιλόξενο roof top προσφέρεται για καφεδάκι με υπέροχη θέα, την ίδια περίπου που θα απολαμβάναμε και από το A for Athens ή το 360, αλλά σε πολύ χαλαρότερο περιβάλλον. Στους πάγκους και τα τραπεζάκια του Athenstyle θα αράξετε μαζί με backpackers από όλο τον κόσμο και ταξιδιώτες από όλη την Ελλάδα – θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 17.00 και τα σαββατοκύριακα από το πρωί. 

Fragma 
Καλέντζι, φράγμα Μαραθώνα, τηλ: 2108143415

Θέαμα παντός καιρού προσφέρει το Fragma, μπροστά στη λίμνη Μαραθώνα, το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε τον χειμώνα μέσα από τις τζαμαρίες πλάι στο τζάκι και, όταν «ανοίγει» ο καιρός, από την εξέδρα που σχεδόν αγγίζει τη λίμνη και προσφέρεται για εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα. 

Moorings 
Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ: 2109670659

Από τη λίμνη μεταφερόμαστε στη θάλασσα, και συγκεκριμένα στη Βουλιαγμένη, στην παραλία της οποίας το Moorings μοιάζει με κατάστρωμα πλοίου. Από τα επίπεδά του – αγαπημένα σημεία το roof bar και η βεράντα του κάτω ορόφου, ατενίζουμε το απέραντο γαλάζιο, τα βραχάκια και την όμορφη μαρίνα – οι τιμές είναι ελαφρώς τσιμπημένες, αλλά ανεκτές, αν λάβει κανείς υπόψη την περιοχή και την θέα για την οποία μιλάμε. 

Apolis 
Λόφος Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ.: 210 5060620

Επιστροφή στην Πετρούπολη, την περιοχή της Αθήνας με την καλύτερη ίσως θέα στο λεκανοπέδιο, και πιάνουμε τραπέζι στους εντυπωσιακούς χώρους του Apolis: Προτιμάτε τους άνετους καναπέδες του café, με την απρόσκοπτη θέα, θέλετε κλίμα νησιού, στο Scherzo bar που είναι ολόκληρη διαμορφωμένο σαν κυκλαδίτικο σκηνικό ή θέλετε να χαλαρώσετε στην ωραία μπυραρία; Σημειώστε πως το café λειτουργεί 365 ημέρες τον χρόνο, από τις 9.00 το πρωί. 

Κάστρο café 
Θέση Περατή, Αγ.Σπυρίδωνας, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 2299072898

Προσφέρει πανοραμική θέα από τα τραπεζάκια του στην πλακόστρωτη αυλή του προς την θάλασσα αλλά και τις απέναντι ακτές της Αττικής: Το Κάστρο Café στεφανώνει το Πόρτο Ράφτη, σερβίρει δροσερό καφέ, λουκουμάδες της γιαγιάς και απολαυστικές βάφλες – σημειώστε πως την χειμερινή περίοδο λειτουργεί μόνο σαββατοκύριακα και αργίες. 

Blow Lounge café 
Ίδης 6, Καστέλα, τηλ: 2104100749

Γίνεται αφιέρωμα σε ωραίες θέες χωρίς μια αναφορά στον λόφο της Καστέλας, που μας χαρίζει ανεμπόδιστο θέαμα προς τον Πειραιά; Το Blow café αποτελεί έναν περιποιημένο χώρο σε καίριο σημείο της περιοχής, με την πειραϊκή θάλασσα… πιάτο, την τσιμεντούπολη να φωτίζεται εντυπωσιακά μόλις έρχεται το βράδυ και τις νόστιμες μικρές βάφλες να καταφθάνουν κερασμένες με τον καφέ. 

Ιστιοπλοϊκός 
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, τηλ: 210 4134084

Μας κάνει να νιώθουμε σαν σε… κρουαζιερόπλοιο: Ο «Ιστιοπλοϊκός» στον Όμιλο του Μικρολίμανου αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο με το προνόμιο των 360 μοιρών, που μας επιτρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε βράχια, σκάφη να λικνίζονται στην μαρίνα και ιστιοπλοϊκά να γλιστρούν στο νερό. Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι τζαμαρίες αποχωρούν, κι έτσι ο καφές μας συνοδεύεται από μυρωδιά θάλασσας, φέρνοντάς μας λίγο πιο κοντά στο… νησί. 

Λουκούμι 
Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ: 2103234814

Από τα μπαλκονάκια του, στο πρώτο πάτωμα, κοιτάζει από ψηλά το γιουσουρούμ της πλατείας Αβησσυνίας. Από το πίσω μέρος της ταράτσας του «λοξοκοιτάζει» τον Παρθενώνα. Και από το μπροστινό της μέρος, ατενίζει τα lofts του Ψυρρή απέναντι και τα ευφάνταστα graffiti στα παλιά κτίρια του κέντρου. Το Λουκούμι σερβίρει καφέ από νωρίς, φθηνά ποτά (5€) και κοκτέιλ (από 6€) αργότερα και λαχταριστά γλυκά, όπως την πορτοκαλόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας και μεζέδες όπως τους τυρολουκουμάδες όλες τις ώρες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v