6 ατμοσφαιρικά μπαράκια για το τέλειο πρώτο ραντεβού

Ετοιμάζεστε για το πρώτο ραντεβού; Σας έχουμε έξι ιδανικά σκηνικά στα πιο ατμοσφαιρικά μπαράκια της Αθήνας για να… έρθετε πιο κοντά.
6 ατμοσφαιρικά μπαράκια για το τέλειο πρώτο ραντεβού
του Γιώργου Κόκουβα

Ποια είναι η δική σας ιδέα για το ιδανικό μέρος για πρώτο ραντεβού; Θέλετε να έχει υπέροχη θέα για ρομαντικό ατένισμα; Έχετε όρεξη για θάλασσα και ποτό με φόντο το ηλιοβασίλεμα; Προτιμάτε χορό ή χαλαρή live μουσική που δημιουργεί ατμόσφαιρα για να γνωρίσετε καλύτερα το υποψήφιο άλλο σας μισό; Έχουμε κάτι για όλα τα γούστα.

Παρακάτω, συγκεντρώνουμε έξι αθηναϊκά μπαράκια που αποτελούν ωραιότατες προτάσεις για το πρώτο σας ραντεβού ή, αν όλα πάνε καλά, το ιδανικό σκηνικό για το πρώτο σας φιλί. 

Τρένο στο Ρουφ
Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, τηλ.: 2105298922

Ένα αυθεντικό βαγόνι του Orient Express, ατμοσφαιρική live μουσική, μια αποβάθρα με ρομαντικό φωτισμό και καλλιτεχνικές εκπλήξεις σε κάθε γωνιά αποτελούν ιδανικό σκηνικό για την πρώτη επίσημη συνάντησή σας με το «αντικείμενο του πόθου» σας. Όσο ακόμη ο καιρός το επιτρέπει, η αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ θα συνεχίζει τις ωραίες της βραδιές – συγκεκριμένα αυτό το Σάββατο 7/9 θα τραγουδούν ζωντανά οι Πέτρος Δουρδουμπάκης και Ειρήνη Χαρίδου κομμάτια από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και από τραγουδοποιούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μελίνα Κανά. Τον χειμώνα, μπορείτε να επιλέξετε για το ραντεβού σας ανάμεσα στο θεατρικό βαγόνι, το μουσικό βαγόνι, το εστιατόριο και το βαγόνι-μπαρ. Μάθετε για τις προσεχείς εκδηλώσεις στην αποβάθρα του Τρένου εδώ.  

Cap Cap 
Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5904116

Ένα στέκι με “clue” τα πιο υπέροχα γλυκά; Τι άλλο να ζητήσει το θηλυκό μέλος της «ολιγομελούς» παρέας σας για να υποκύψει; Το παραμυθένιο Cap Cap θα σας τηλεμεταφέρει στην Χώρα των Θαυμάτων, και από εκεί στο εργοστάσιο σοκολάτας του Wonka, με εφόδια τις σκούπες του Harry Potter και μια σειρά από ευφάνταστα ποτά-«ξόρκια», τα οποία σερβίρονται στον πιο ενδιαφέροντα χώρο που έχουμε επισκεφθεί τελευταία. Θα δοκιμάσετε εξαίσια brownies, cupcakes και τάρτες και θα τις συνοδεύσετε με «φίλτρα», ήτοι αλκοολούχα ποτά με ονομασίες βγαλμένες από παραμύθια και σερβιρισμένα σε περίτεχνα σκεύη. Το σίγουρο είναι πως θα ξαναγυρίσετε εκεί δεσμευμένοι – εγγυημένα πράγματα. 

Petite Fleur 
Πλατεία Αγ. Νικολάου 16, Χαλάνδρι και Ομήρου 44, Κολωνάκι

Κουκλίστικη διακόσμηση αλά παριζιάνικο μπιστρό, πεντανόστιμα γλυκά και ονομαστή σοκολάτα, αλλά και ωραία ατμόσφαιρα με κρασί και (συχνά live) jazz μουσική αποτελούν εγγυημένη συνταγή για ένα ρομαντικό ραντεβού, είτε στο κέντρο, είτε στα βόρεια προάστια, στα μικρά, αλλά χαριτωμένα στέκια του Petite Fleure. Όσο ακόμη ο καιρός το επιτρέπει, καθίστε στα εξωτερικά τραπεζάκια στο μπαλκόνι. Όσο χειμωνιάζει, ο ατμοσφαιρικός εσωτερικός χώρος θα γίνεται όλο και πιο ελκυστικός και θα σας φέρει… πιο κοντά. Στα συν της ρομαντικής ατμόσφαιρας, το γεγονός ότι απαγορεύεται το κάπνισμα - θυμηθείτε το αυτό οι ρομαντικοί καπνιστές.

Skipper’s 
Μαρίνου Αλίμου, Προβλήτα Α’, τηλ: 210 9880282

Τι ωραιότερο από ένα κοκτέιλ με θέα την θάλασσα; Ένα κοκτέιλ με θέα την θάλασσα και το αγόρι/το κορίτσι σας. Το Skipper’s bar με τον "νησιώτικο" διάκοσμο θα σας κάνει να πιστέψετε πως βρίσκεστε σε κατάστρωμα ιστιοπλοϊκού σκάφους και θα σας σερβίρει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, συνοδευμένα από ωραίες rock’n’roll μουσικές, αφήνοντας τα υπόλοιπα σε εσάς και τη θάλασσα. Απλώς φροντίστε να δώσετε ραντεβού αρκετά νωρίς, όχι μόνο για να βρείτε τραπέζι εύκολα, αλλά και για να δείτε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. 

Floral 
Θεμιστοκλέους 80, τηλ: 210 3800070
Ιντελεκτουέλ ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές στην κατάλληλη ένταση για να σας επιτρέπει να συζητάτε, ωραίες γεύσεις αν πεινάσετε, ένα βιβλιοπωλείο μέσα στο bar που μπορεί να ανάψει συζητήσεις περί λογοτεχνικών γούστων και τακτικά events, όπως live gigs και χορευτικά jazz πάρτι για να θυμηθείτε πως ήταν τα πρώτα ραντεβού αλά παλαιά, τότε που το φλερτ και ο χορός πήγαιναν «χεράκι-χεράκι». Και όλα αυτά, σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της πόλης, την Μπλε Πολυκατοικία των Εξαρχείων. Όχι κι άσχημα, για πρώτο ραντεβού. 

Γιασεμί 
Μνησικλέους 23, Πλάκα

Πράσινα σιδερένια τραπεζάκια κάτω από φουντωτά κλωνάρια γιασεμί κάνουν τον πεζόδρομο και τα γραφικά σκαλάκια να ευωδιάζουν και να προσκαλούν κάθε ερωτευμένο ζευγάρι να αναζητά τραπεζάκι σε ένα από τα πιο όμορφα στέκια της «παλιάς Αθήνας». Το δύσκολο στο Γιασεμί (ας είναι καλά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης που γύρισε εκεί μια σκηνή από την ταινία του) είναι να βρεις τραπέζι. Με λίγη υπομονή, όμως, θα βρίσκεστε καθισμένοι με ολόκληρη την Πλάκα στα πόδια σας, λουλούδια να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια σας και ποτάκια ή και εξαιρετικά γλυκά στο τραπεζάκι σας – μην χάσετε την πορτοκαλόπιτα που, αν δεν τρέχουν ήδη… τα «σορόπια» ανάμεσά σας, θα κάνει την δουλειά για λογαριασμό σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v