Έρευνα: Πόσο είναι τελικά το μέσο πέος σε στύση;

Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής παγκόσμια έρευνα για το μέγεθος του μέσου πέους δημοσιεύτηκε σήμερα, και τα αποτελέσματά της ενδέχεται να σας εκπλήξουν.
Έρευνα: Πόσο είναι τελικά το μέσο πέος σε στύση;
«Νέα έρευνα αναμένεται να ανακουφίσει πολλούς άνδρες» ξεκινά η βρετανική Telegraph το αφιέρωμά της στα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Η εν λόγω έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του King’s College του Λονδίνου, είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, οι δειγματοληπτικές μετρήσεις έγιναν από ιατρικό προσωπικό σε 15.521 άνδρες κάθε φυλής και ηλικίας.

Όσο για τα αποτελέσματά της; Ο μέσος όρος ενός πέους σε στύση δεν ξεπερνά τα 13,12 εκατοστά –περίπου 2,50 εκατοστά, δηλαδή, μικρότερο από αυτό που θεωρούταν μέχρι σήμερα ο μέσος όρος.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το μέσο πέος έχει μήκος 9,16 εκατοστά όταν δεν βρίσκεται σε στύση, καθώς και ότι πέντε στους εκατό άνδρες έχουν πέος μεγαλύτερο των 16 εκατοστών. Το ίδιο ποσοστό (5 στους 100) αντιστοιχεί και στην αντίθετη πλευρά της κλίμακας, δηλαδή σε πέη μικρότερα των δέκα εκατοστών.

Οι ερευνητές επισήμαναν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την θεραπεία της ψυχολογικής διαταραχής που ονομάζεται «δυσμορφική διαταραχή σώματος» (Body Dysmorphic Disorder), και η οποία εμφανίζεται σε άνδρες με υπερβολικό άγχος σχετικά με το μέγεθός τους.

Πηγή: Telegraph.co.uk

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v