20 πράγματα που περιμένουμε το 2015

Το 2014 μας άφησε χρόνους και εμείς ήδη σκαρώνουμε λίστα με είκοσι πράγματα – ταινίες, θέατρα, προϊόντα, συναυλίες – που περιμένουμε να μας φέρει το νέο έτος.
20 πράγματα που περιμένουμε το 2015
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Φάγαμε, ήπιαμε, διασκεδάσαμε, τιμήσαμε το 2014 όπως του άρμοζε και πλέον είμαστε πανέτοιμοι να ζήσουμε το 2015 με όσα αυτό έχει να μας προσφέρει. Γι’ αυτό φέτος – όπως και κάθε χρόνο – φτιάχνουμε λίστα με ταινίες, συναυλίες, θέατρα και άλλα πολλά πράγματα που περιμένουμε να μας φέρει το 2015.

Ναι, πέρα από υγεία, λεφτά και ένα καλό κορίτσι/αγόρι.

Οι ταινίες

Τους Hateful Eight:
Ο μετρ Ταραντίνο επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο western για το οποίο ακούστηκαν ένα σωρό φήμες, «διέρρευσαν» trailers και σενάρια και γενικά προκάλεσε μπόλικο… σούσουρο τη χρονιά που πέρασε. Βγαίνει στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2015.

Το Star Wars: Episode VII: Όχι, δεν είναι ψέμα, είναι η νέα ταινία της επικής σειράς επιστημονικής φαντασίας του George Lucas αυτή τη φορά δια χειρός του πολλά υποσχόμενου σκηνοθέτη Τζέι tζέι Έϊμπραμς (Lost, Star Trek).


To Fifty Shades of Grey: Δύο μέχρι στιγμής trailer ήταν αρκετά για να προκαλέσουν φρενίτιδα στους λάτρεις του «mainstream Άρλεκιν» της Ε.Λ. Τζέιμς και να ετοιμάσουν κατάλληλα το έδαφος για την κινηματογραφική μεταφορά του, η οποία – μαντέψτε – θα προβληθεί ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.
 
Το Lobster: Στην πρώτη του αγγλόφωνη ταινία, ο Γιώργος Λάνθιμος συγκεντρώνει ένα all star cast (Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Τζον Σ. Ράιλι, Λέα Σεντού) και κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό το σενάριό της. Δε γνωρίζουμε πότε θα προβληθεί, αλλά την περιμένουμε πώς και πώς.

Τη νέα ταινία του Σπήλμπεργκ: Δε γνωρίζουμε- ακόμα - το όνομά της, αλλά θα αφορά τον Ψυχρό Πόλεμο και θα προβληθεί τον Οκτώβριο του 2015 με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς και θα αποτελεί γερμανική συμπαραγωγή με μεγάλο μέρος των γυρισμάτων να πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Το The Hunger Games: Mockingjay - Part 2: Blockbuster με τα όλα του το δεύτερο μέρος του… τρίτου μέρους της τριλογίας με την Τζένιφερ Λόρενς αναμένεται πιο σκοτεινό, πιο χορταστικό και πιο βίαιο από τα προηγούμενα. Θα προβληθεί στις 20 Νοεμβρίου του 2015.

Το Mad Max: Furry Road: Ναι, η θρυλική τριλογία επιστρέφει μετά από τριάντα και κάτι χρόνια με πρωταγωνιστές τον Τομ Χάρντι (μα, σε πόσες ακόμα ταινίες θα τον δούμε;) και την σέξι Σαρλίζ Θερόν ξυρισμένη γουλί. Αν κρίνουμε από το trailer, η δράση είναι χορταστική και τα εφέ ανάλογα των περιστάσεων ενός τίμιου blockbuster. H ταινία προβάλλεται τον Μάιο.


To Terminator: Genisys:
O Άρνι είχε υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει, το είπε και το έκανε. Η νέα ταινία της σειράς Terminator περιλαμβάνει μπόλικες εκρήξεις, έναν αγέραστο Άρνολντ και την «μητέρα των Δράκων» σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα προβληθεί τον Ιούλιο του 2015.


Τα Όσκαρ: Υπάρχει άραγε κάποιος που δεν τα περιμένει κάθε – μα κάθε – χρονιά; Φέτος μάλιστα θα τα παρουσιάσει ο Neil – Barney από το How I Met Your Mother - Patrick Harris. “Legendary!”, όπως θα έλεγε και ο ίδιος.

Οι σειρές

* Τον 5ο κύκλο του Game of Thrones:
Η σειρά που ήρθε, έμεινε, μας έκανε να βλαστημάμε με τις ανατροπές της και με τα τραγικά μεγάλα διαλείμματα μεταξύ της κάθε σεζόν, επανέρχεται τον Απρίλιο του 2015 για ακόμα περισσότερο σεξ, αίμα, ανατροπές και δολοπλοκίες.


* Το Better Call Saul: Μπορεί το Breakind Bad να μας άφησε χρόνους το 2013, όμως ο δημιουργός του επιστρέφει με ένα prequel το οποίο επικεντρώνεται στη δράση του δικηγόρου Saul. Φυσικά όλοι περιμένουμε να κάνουν περάσματα οι αγαπημένοι Walter White και Jesse Pinkman. Για να δούμε... Η σειρά κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο.

Η τεχνολογία

* Το Apple Watch:
Το νέο δημιούργημα της Apple, ένα «έξυπνο» ρολόι το οποίο θα είναι γεμάτο τεχνολογικές καινοτομίες του… χεριού μας (παρακολούθηση σωματικών λειτουργιών, πλήθος εφαρμογών, αξεσουάρ κ.α.) αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Ιανουάριο.


* Την έκθεση Ε3: Κάθε χρόνο η εν λόγω έκθεση συγκεντρώνει την Elite της τεχνολογίας από τα μεγαθήρια του χώρου (Sony, Nintendo, Microsoft) και μας δίνει μια πρώτη ματιά από τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα μας απασχολήσουν κάθε έτος. Must για κάθε geek της τεχνολογίας, αλλά και κάθε απλό θνητό που θέλει να ξέρει τι θα μπει στη παιχνιδομηχανή του ή στο σπίτι του.

* Τα Windows 10: Η Microsoft ξαναχτυπά μετά τα Windows 8 θέλοντας να λύσει προβλήματα και να εξελίξει ακόμα περισσότερο το λογισμικό της. Τα νέα της «παράθυρα» θα είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων, των λαπτοπ, των επιτραπεζίων υπολογιστών και του Xbox και θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2015.

* Το Occulus Rift: Το ακούσαμε, το είδαμε, το ξανακούσαμε, αλλά τουλάχιστον μέσα στο 2014 δεν το πιάσαμε στα χέρια μας. Η συσκευή εικονικής πραγματικότητας που έκανε τον Ζούκερμπεργκ να αγοράσει… ολόκληρη την εταιρεία, αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο νέο έτος και θα απευθύνεται – αρχικά – σε χρήστες video games.

Το θέατρο

* Τον Βυσσινόκηπο του Καραθάνου:
Μετά την «Γκόλφω» και το αριστοτεχνικό «Δεκαήμερο» (που συνεχίζει στο Εθνικό Θέατρο ), ο Νίκος Καραθάνος θα δοκιμαστεί στον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ, ο οποίος παρουσιάζεται στην Στέγη με πρεμιέρα στις 22 Απριλίου.

* Τους Γάμους του Φίγκαρο του Λιβαθινού: Μετά την Ιλιάδα ο Στάθης Λιβαθινός ετοιμάζει μαζί με την ομάδα του το κείμενο του Μπομαρσέ, το οποίο θα παρουσιάσει τον Φεβρουάριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι συναυλίες

* Τους Black Keys:
Το – μέχρι στιγμής – συναυλιακό γεγονός της χρονιάς περιλαμβάνει το ροκ συγκρότημα του Οχάιο στην παρθενική του εμφάνιση στη χώρα μας στο πλαίσιο του Rockwave 2015 στις 30 Μαίου.


* Τους Blind Guardian: Tο πιο πετυχημένο γερμανικό prog-power metal συγκρότημα στον κόσμο επιστρέφει στη χώρα μας για τρεις συναυλίες σε Αθήνα (9 και 10 Μαίου στο Gagarin) και Θεσσαλονίκη (8 Μαίου) με ολοκαίνουργιο άλμπουμ.

* Τον Robbie Williams: Από τους πλέον επιτυχημένους ποπ καλλιτέχνες, ο Robbie Williams θέλει να μας διασκεδάσει και θα βρεθεί στη σκηνή του Rockwave το Σάββατο 20 Ιουνίου.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v