Το 2014 σε ένα βιντεάκι

Στριμώξαμε τα καλά, τα κακά, τα αστεία και τα τραγικά του 2014 σε ένα βιντεάκι δύο λεπτών για να τα ξορκίσουμε –και να μην τα ξεχάσουμε.
Το 2014 σε ένα βιντεάκι
Ένα αεροπλάνο εξαφανίζεται. Ο Σάκης Μπουλάς αφήνει τον κόσμο του θεάματος φτωχότερο. Η RyanAir προσγειώνεται στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η Γάζα καίγεται. Η Σκωτία ψηφίζει όχι στην ανεξαρτησία της. Η Ιλιάδα του Στάθη Λιβαθινού σαρώνει τα θεατρικά φεστιβάλ του κόσμου. Ο Λουκάνικος πεθαίνει.

Το 2014 ήταν η χρονιά που μάθαμε τι είναι το ALS και τι θα πει ασύλητος τάφος, προκαλώντας ο ένας τον άλλο σε Ice Bucket Challenge ενόσω παρακολουθούσαμε το έπος της Αμφίπολης. Ήταν η χρονιά που είδαμε τη Ρωσία να εισβάλλει στην Ουκρανία, την Conchita να κερδίζει τη Eurovision και το πρώτο μας ρομπότ να προσγειώνεται πάνω σε κομήτη. Ήταν η χρονιά του Ebola, του ISIS, του Νίκου Ρωμανού κα του Αλέξη Τσίπρα.

Πατήσαμε το rewind στη χρονιά που φεύγει, και φτιάξαμε ένα βιντεάκι για να μας θυμίζει όλα αυτά που θέλουμε να ξεχάσουμε, και όλα αυτά που θέλουμε να θυμόμαστε από το 2014. Σε δύο λεπτά.

 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v