Μετρήσαμε τις αργίες του 2015!

Τρία ωραιότατα τριήμερα, Πάσχα νωρίς-νωρίς τον Απρίλιο και άλλα δωράκια μας επιφυλάσσει το 2015 που μόλις ξεκίνησε.
Μετρήσαμε τις αργίες του 2015!
Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη χρονιά από το να μετρήσουμε τις αργίες της; Πιστοί στην καθιερωμένη μας συνήθεια, όπως κάθε πρώτη εργάσιμη των τελευταίων χρόνων, έτσι και φέτος παίρνουμε ατζέντες ανά χείρας και ονειρευόμαστε από τώρα τριήμερα, εκδρομές, καφέδες και ουζάκια στη λιακάδα.

Ιανουάριος: Με… παρ’ ολίγον τριήμερο ξεκινά το 2015, αφού τα Φώτα πέφτουν Τρίτη βάζοντάς μας σε πειρασμό να ζητήσουμε την πρώτη άδεια (ή να κάνουμε την πρώτη κοπάνα) από την δουλειά την Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου.

Φεβρουάριος: Νωρίς-νωρίς μας έρχεται φέτος η Καθαρά Δευτέρα, στις 23 Φεβρουαρίου. Και μπορεί να μας χαλάει τα σχέδια για πινκίκ με λαγάνες και χαλβά (αφού ο καιρός δεν θα έχει μάλλον προλάβει να «ανοιξιάσει») αλλά μας εξασφαλίζει ένα ωραιότατο τριήμερο τον μήνα που δεν φημίζεται για τα τριήμερα του. Επίσης, για τους αγαπησιάρηδες που αναρωτιέστε, να ενημερώσουμε πως του Αγίου Βαλεντίνου πέφτει φέτος ένα ωραιότατο Σάββατο.

Μάρτιος: Μας τα χαλάει λίγο εδώ το 2015, με την 25η Μαρτίου να πέφτει Τετάρτη, χωρίζοντας την εβδομάδα στα δύο. Δεν παραπονιόμαστε, όμως, γιατί λίγες μέρες μετά έχουμε…

…Απρίλιο(ς): Και μαζί με τον Απρίλιο έχουμε το πατροπαράδοτο πασχαλινό τετραήμερο, που ξεκινά φέτος νωρίς, στις 10 Απριλίου, που είναι η Μεγάλη Παρασκευή.

Μάιος: Ορίστε το τριήμερο που παραπονιόμασταν ότι χάσαμε τα Φώτα, με την Πρωτομαγιά να πέφτει μια ωραιότατη Παρασκευή.

Ιούνιος: Και δεύτερος μήνας στη σειρά που ξεκινά με αργία, καθότι η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος πέφτει ωραιότατα 1η Ιουνίου. Όσοι κάνετε παραδοσιακά τότε την πρώτη σας βουτιά, μπορείτε από τώρα να προετοιμάζεστε για χαμηλές θερμοκρασίες νερών.

Ιούλιος: Ο μήνας στον οποίο παραδοσιακά κάθε χρόνο συγχωρούμε την έλλειψη αργιών, γιατί είναι η καρδιά του καλοκαιριού.

Αύγουστος: Άλλη μια πίκρα έχει εδώ για εμάς το 2015, με το δεκαπενταυγουστιάτικο Σάββατο να μας βρίσκει να βαριαναστενάζουμε σε κάποια παραλία.

Σεπτέμβριος: Δεν έχει αργίες. Ποτέ. Θα μπορούσαμε και να τον σβήσουμε από τα ημερολόγια, δεν είναι συμπαθητικός μήνας γενικά.

Οκτώβριος: Ξέρετε τι μέρα πέφτει η 28η Οκτωβρίου; Αν προσέχατε παραπάνω, θα ξέρατε: Πέφτει Τετάρτη, όπως και η 25η Μαρτίου, με την οποία πέφτουν πάντα την ίδια μέρα.

Νοέμβριος: Είναι επίσης ένας από τους μήνες που δεν περιλαμβάνουν αργίες, και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να παραλειφθούν από τα παγκόσμια ημερολόγια.

Δεκέμβριος: Το φετινό τετραήμερο των Χριστουγέννων δυστυχώς δεν γίνεται να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο –το 2015 θα συμβιβαστούμε με ένα τριημεράκι, αφού τα Χριστούγεννα πέφτουν Παρασκευή. Μία εβδομάδα αργότερα, όμως, το 2016 έρχεται να μας κάνει δώρο άλλο ένα, και να κατακτήσει τον σπάνιο τίτλο της χρονιάς που ξεκινά (απολαυστικά) με τριήμερο.

Καλή χρονιά, γεμάτη αργίες!

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v