Τα ωραιότερα street art στις πόλεις του κόσμου

Τα stencil της Μελβούρνης, το graffiti του Βερολίνου, οι φαντασμαγορικές δημιουργίες του Λος Άντζελες και πολλή ακόμα τέχνη του δρόμου σε 20 εντυπωσιακές φωτογραφίες.
Τα ωραιότερα street art στις πόλεις του κόσμου
Υπάρχουν πόλεις που είναι «καλύτερες» από άλλες για τους δημιουργούς και τους λάτρεις της τέχνης του δρόμου; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, θέλουμε να σας θυμίσουμε αυτό εδώ το μεγαλόπνοο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων, που ξεχάστηκε όσο πανηγυρικά ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια. Κι αφού τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή για μια ακόμα ωραία ιδέα που χαραμίσαμε (κι έμεινε μόνο η Προσευχή στην Ομόνοια να μας τη θυμίζει), να σας πούμε ότι σε κάποιες άλλες πόλεις του κόσμου τέτοιου είδους σχέδια είναι ο κανόνας, και όχι η εξαίρεση.

Πόλεις τόσο μεγάλες όσο η Μελβούρνη, και τόσο μικρές όσο το Lodz της Πολωνίας, προσκαλούν επίσημα καλλιτέχνες («δικούς τους» και ξένους) να δημιουργήσουν στους τοίχους και τους δρόμους τους, και τα αποτελέσματα είναι αυτά που θα δείτε στο Photo Gallery, επάνω. Πόλεις χάρμα οφθαλμών, πλημμυρισμένες από τέχνη η οποία αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v