8 πράγματα που η Βίβλος απαγορεύει- αλλά τα κάνουμε

Τατουάζ, «στρογγυλό» κούρεμα, κατανάλωση χοιρινού, ταρώ και όλα όσα η Βίβλιος απαγορεύει, όμως εμείς οι… αμαρτωλοί συνεχίζουμε ακάθεκτοι να τα κάνουμε.
8 πράγματα που η Βίβλος απαγορεύει- αλλά τα κάνουμε
Κουρευτήκατε «κυκλοειδώς» ή ξυρίσατε το μούσι σας; Τσακίσατε μια μερίδα αυγά μάτια με μπέικον για πρωινό; Πήρατε διαζύγιο γιατί ο/η σύντροφός σας είχε σπάσει τα νεύρα; Θελήσατε να μάθετε τη μοίρα σας ή/και το ριζικό σας;

Έχουμε άσχημα νέα. Σύμφωνα με τις διδαχές και τις παροτρύνσεις της Βίβλου, οι πιθανότητες να πάτε μετά θάνατον στο μέρος όπου το γρασίδι είναι πράσινο, έχει πάντα ήλιο και γενικά τα πάντα είναι όμορφα (στον Παράδεισο ντε!) μειώνονται αισθητά.

Ξεκινήστε λοιπόν τα Πάτερ Ημών, κλείστε ραντεβού για εξομολόγηση το συντομότερο δυνατόν και δείτε οκτώ απαγορεύσεις της Βίβλου, που ενδεχομένως να σας στείλουν κατευθείαν στην Κόλαση.

Πού κουρεύεσαι;
«Δεν θα κουρεύετε την κόμη του κεφαλιού σας κυκλοειδώς ούτε θα φθείρετε τις άκρες από τα πηγούνια σας» (Λευιτικό 19:27). Αν και δε διευκρινίζεται το «κυκλοειδώς» σαν στυλ κουρέματος, υποθέτουμε ότι απαγορεύεται η κόμμωση, αλλά και η περιποίηση για μουστάκι/ μούσι. Αμαρτωλοί μπαρμπέρηδες και κομμωτές, η ώρα της κρίσης πλησιάζει.

Προσοχή στο μπέικον
«Από το κρέας τους δεν θα τρώτε, και το ψοφίμι τους δεν θα το αγγίζετε• είναι σε σας ακάθαρτα». (Λευιτικό 11:08). Είναι γνωστή η αποστροφή της Αγίας Γραφής για το κρέας (και το δέρμα) χοίρου. Κομμένα λοιπόν τα χοιρινά λουκάνικα και φυσικά το μπέικον.

Όχι στα τατουάζ
«Δεν θα κάνετε εντομές στο σώμα σας για νεκρόν ούτε θα χαράξετε επάνω σας στικτά γράμματα. Εγώ είμαι ο Κύριος» (Λευιτικό 19:28). Η μόδα των τατουάζ κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσει. Η απαγόρευση της Βίβλου είναι μια καλή αφορμή για να περιοριστεί αυτή η μάστιγα. Μετανοείτε.

Προσοχή και στα ρούχα
«Δεν θα κάνεις τα κτήνη σου να βατεύονται με ετεροειδή, στον αγρό σου δεν θα σπείρεις ετεροειδή σπέρματα, ούτε θα βάλεις επάνω σου σύμμικτο ένδυμα από ετεροειδή κλωστή» (Λευιτικό 19:1). Προφανώς και δεν βάζουμε ζώα διαφορετικών ειδών να ζευγαρώνουν στα χωράφια μας, ούτε σπέρνουμε ντομάτες μαζί με ραπανάκια, όμως στον τομέα των υφασμάτων υπάρχει πρόβλημα, καθώς απαγορεύονται οι «ετεροειδείς κλωστές», τουτέστιν κάθε τι συνθετικό. Προσοχή στις ετικέτες λοιπόν.

Όχι και στην εκσπερμάτωση «έξω»
Αν το έχετε κάνει συνήθειο να «τραβιέστε» λίγο πριν ολοκληρώσετε, τότε να ξέρετε ότι κάτι τέτοιο συνιστά μεγάλο ατόπημα, σύμφωνα πάντα με τη Βίβλο. «Αλλ’ ο Αυνάν ήξερε ότι το σπέρμα δεν θα ήταν δικό του, γι’ αυτό, όταν έμπαινε μέσα στη γυναίκα τού αδελφού του, ξέχυνε στη γη, για να μη δώσει σπέρμα στον αδελφό του. Κι αυτό που έκανε φάνηκε κακό μπροστά στον Κύριο, γι’ αυτό, θανάτωσε κι αυτόν». Κάθε σπέρμα είναι ιερό λοιπόν, όπως τραγουδούσαν παλαιότερα οι Monty Python, γι’ αυτό από εδώ και στο εξής, μην το χαραμίζετε.


Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες
«Δεν θα ακολουθείτε αυτούς που έχουν πνεύμα μαντείας ούτε θα προσκολληθείτε σε επαοιδούς, ώστε διαμέσου αυτών να μολύνεστε. Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σας». Αν θεωρήσουμε ότι το «πνεύμα μαντείας», αφορά τους μελλοντολόγους, τα ζώδια και τα χαρτιά, τότε είμαστε ήδη καταδικασμένοι. Αλλά μιας και θα πάμε που θα πάμε στην Κόλαση, τουλάχιστον τώρα μπορούμε να διαβάσουμε πλήρως απενοχοποιημένα τη στήλη Ζωδίων στο Sex και Σχέσεις από τον Χρήστο Άρχο.

Διαζύγιο; Ποιο διαζύγιο;
«Και εκείνος τους είπε: 'Όποιος χωρίσει την γυναίκα του και νυμφευθή άλλην, διαπράττει μοιχείαν εις βάρος της νομίμου συζύγου του, και εάν μία γυναίκα χωρίση τον άνδρα της και υπανδρευθή άλλον, διαπράττει μοιχείαν'» (Κατά Μάρκον 10:11-12). Παντρευτήκατε; Οφείλετε, σύμφωνα με τη Βίβλο, να παραμείνετε αιώνια μαζί με τον/την σύντροφό σας. Αποφασίσατε να χωρίσετε; Μοιχεία!

Μου’φαγες όλα τα δαχτυλίδια
«Επίσης, θέλω οι γυναίκες να κοσμούν τους εαυτούς τους με τα κατάλληλα ρούχα, σεμνά και διακριτικά, όχι με πλέγματα στα μαλλιά ή χρυσό ή μαργαριτάρια ή δαπανηρά ενδύματα» (Προς Τιμόθεο 2:09). Όπως πιθανώς θα καταλάβατε, αν φτιάχνετε πλεξούδες τα μαλλιά σας, αν αγοράζετε ακριβά ρούχα και χρυσά κοσμήματα, τότε ενδεχομένως ο Θεός να μην σας συμπαθήσει ιδιαίτερα. Από την άλλη, μια τέτοια «εντολή», ίσως να ανακουφίσει εκατομμύρια άνδρες – και πιστωτικές κάρτες – παγκοσμίως.

Νικόλας Γεωργιακώδης




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v