SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Βρέθηκε κρυφή σκάλα στον τάφο της Αμφίπολης;

Υπάρχει τελικά σκάλα στον τρίτο θάλαμο του τάφου της Αμφίπολης που οδηγεί σε κρυφή υπόγεια αίθουσα; Μάθετε τις φήμες και την επίσημη θέση του υπουργείου.

Βρέθηκε κρυφή σκάλα στον τάφο της Αμφίπολης;

Υπάρχει τελικά κρυφή σκάλα στον τρίτο θάλαμο του τύμβου Καστά που οδηγεί σε υπόγεια αίθουσα; Τοπικά Μέσα κάνουν λόγο για ανακάλυψη σκαλοπατιών που οδηγούν σε χαμηλότερο επίπεδο του ταφικού μνημείου, που θα αποκαλύψει πολλά μυστικά σε σχέση με τον «ένοικο» του τύμβου της Αμφίπολης.

Η τοπική εφημερίδα Χρονόμετρο επικαλείται ανεπίσημες πηγές για το αληθές της παραπάνω φήμης, που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Επίσημες ανακοινώσεις θα υπάρξουν την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στο μουσείο της Αμφίπολης, οπότε και αναμένονται απαντήσεις επί του θέματος καθώς και ενημέρωση για την πορεία των ανασκαφών.

Παρ’ όλα αυτά, ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας έκανε ορισμένες ανεπίσημες δηλώσεις επί του θέματος το περασμένο σαββατοκύριακο σε τηλεοπτική εκπομπή: «Πάμε προς τα κάτω, βρέθηκε αυτό το τεχνητό όρυγμα μέσα από το οποίο βγαίνει αυτή η αμμώδης επίχωση, κοσκινίζεται, ψάχνεται και βγαίνει με ρυθμούς αρχαιολογικούς», είπε ο κ. Τασούλας. Σε ερώτηση για το αν μπορεί αυτός να είναι ένας επόμενος θάλαμος, επισήμανε ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Επιπλέον, στις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου την Τετάρτη, αναμένεται να σχολιαστεί και το ζήτημα περί προπαγάνδας για πολιτικούς και εθνικούς λόγους, που έτυχε ανάλυσης από ξένους αρχαιολόγους και αναλυτές το τελευταίο διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2