Αμφίπολη: Ο… λαβύρινθος και οι «ακτινογραφίες»

Με τις ανασκαφές στον τάφο Καστά να πλησιάζουν στο να ολοκληρωθούν, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ύπαρξη μυστικών χώρων κάτω από το δάπεδο.
Αμφίπολη: Ο… λαβύρινθος και οι «ακτινογραφίες»
Η αγωνία για την ανασκαφή στον τάφο της Αμφίπολης κορυφώνεται, καθώς μέσα στο επόμενο δεκαήμερο σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι εργασίες ολοκληρώνονται.

Προς το παρόν πάντως, στα άμεσα σχέδια εξερεύνησης του τάφου συγκαταλέγεται η γεωφυσική διασκόπηση με σκοπό να διαπιστωθεί αν ο λόφος κρύβει και άλλες εκπλήξεις.

Ποιες θα είναι αυτές; Αρκετός λόγος γίνεται για την ύπαρξη ενός υπόγειου οικοδομήματος, το οποίο περιλαμβάνει αίθουσες και διαδρόμους, που θυμίζουν λαβύρινθο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χρονόμετρο», οι κατά καιρούς γεωφυσικές μετρήσεις που έχουν γίνει στο λόφο αποδεικνύουν ότι υπάρχουν «κενά» στον Τύμβο τα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ένα νεκρικό θάλαμο σημαντικού προσώπου.

Όσον αφορά τη γεωφυσική διασκόπηση, το πρώτο ΑΕΙ της χώρας που εκδήλωσε ενδιαφέρον ήταν το ΑΠΘ, ενώ παρόμοια προσφορά φέρεται να έχει υπάρξει και από άλλα δύο πανεπιστήμια, ένα εκ των οποίων ήταν το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v