Χωρίς καθηγητές, το Σχολείο του 18 Άνω κινδυνεύει!

Χωρίς εκπαιδευτικούς παραμένει το Σχολείο του κέντρου απεξάρτησης 18 Άνω, ενώ το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί, σύμφωνα με επιστολή των θεραπευόμενων μαθητών.
Χωρίς καθηγητές, το Σχολείο του 18 Άνω κινδυνεύει!
Την αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας καταγγέλουν οι θεραπευόμενοι μαθητές του Σχολείου του Κέντρου Απεξάρτησης 18 Άνω, το οποίο παραμένει χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό -και χωρίς την δυνατότητα να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους συνανθρώπους μας που την χρειάζονται περισσότερο απ' όλους.

Το Σχολείο του 18 Άνω υποδέχεται από το 2010 ενήλικους, ανέργους και εξαρτημένους χρήστες τοξικών ουσιών, οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης και αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Οι μαθητές έστειλαν πριν από λίγες μέρες την ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας που ακολουθεί.

Ανοικτή επιστολή Προς: Κόμματα και αρχηγούς κομμάτων Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α , ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελιά, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική αριστερά, Οικολόγοι Πράσινοι, κ.κ υπουργούς Παιδείας και Υγείας.

Αξιότιμοι κύριοι και κύριες,

Το σχολείο μας, το σχολείο του 18 Άνω βρίσκεται χωρίς εκπαιδευτικούς αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες από την πλευρά του υπουργείου παιδείας παρ’ όλο που έχει ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του σχολείου από τον Μάιο του 2014.

Αυτό δεν τυχαίνει εξαίρεσης αφού και τις 2 προηγούμενες χρονιές το υπουργείο παιδείας λειτούργησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο παρ’ όλο που από το 2010 το σχολείο λειτουργεί κάτω από συγκεκριμένο νόμο. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου, όχι μόνο σαν μια δεύτερη ευκαιρία μετά από την μακρά περίοδο αυτοκαταστροφής μας, αλλά και σαν συνέχεια και προέκταση της θεραπείας μας.

Αυτό προϋποθέτει την άρρηκτη συνεργασία της θεραπευτικής ομάδας με τους εκπαιδευτικούς, που σε καμία περίπτωση δεν είναι εφικτή από τη στιγμή που το υπουργείο παιδείας δεν τηρεί την συμφωνία. Γι’ αυτό διεκδικούμε και απαιτούμε την τήρηση του νόμου από την πλευρά του υπουργείου παιδείας για την ουσιαστική λειτουργία του σχολείου στο 18 Άνω. Εμείς θα παραμείνουμε στις θέσεις με όλες μας τις δυνάμεις.

Ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο από την πλευρά της κοινωνίας και της πολιτείας γιατί μέσα σε αυτή την πορεία αυτό που αδιαμφισβήτητα έχουμε καταλάβει είναι ότι δεν είμαστε μόνοι. Για όλους αυτούς τους λόγους σας θέλουμε κοντά μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας.

Με εκτίμηση
Οι θεραπευόμενοι του Σχολείου στην Μόναδα Απεξάρτησης 18 Άνω, ΨΝΑ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v