3D περιήγηση στον τάφο της Αμφίπολης

Περιηγηθείτε στον τύμβο της Αμφίπολης μέσω μιας τρισδιάστατης online εφαρμογής που σας επιτρέπει να βλέπετε ό,τι και οι αρχαιολόγοι στον λόφο Καστά.
3D περιήγηση στον τάφο της Αμφίπολης
Μια 3D εφαρμογή ανέπτυξε η ομάδα της ιστοσελίδας Amfipoli-News.com, με την οποία μπορείτε να περιηγηθείτε στον τάφο της Αμφίπολης και να εξερευνήσετε τα ευρήματα του λόφου Καστά σαν να βρισκόσασταν εκεί ολομόναχοι.

«Μπες πρώτος μέσα στον τύμβο της Αμφίπολης και δες ό,τι βλέπουν οι αρχαιολόγοι», καλεί η ιστοσελίδα. Η εφαρμογή αποτελεί ουσιαστικά μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του τύμβου που βασίζεται στις επίσημες διαστάσεις και αναλογίες που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το ίδιο Υπουργείο στα επίσημα Δελτία Τύπου του.

Η 3D αναπαράσταση σε μορφή online παιχνιδιού θα ανανεώνεται κάθε φορά που θα υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με το ταφικό μνημείο. Η εικονική περιήγηση είναι απλή: Με τα βελάκια του πληκτρολογίου σας κινείτε τον «επισκέπτη» του μνημείου, με το πλήκτρο “Space” τον κάνετε να αναπηδήσει και με το “Shift” να τρέξει.

Περιηγηθείτε κι εσείς εικονικά στον τύμβο της Αμφίπολης πατώντας εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v