Ζώδια και πρώτα ραντεβού: Τι να περιμένετε

Ξέρετε το ζώδιο της νέας σας γνωριμίας; Ξέρουμε τι να προτείνετε για πρώτο ραντεβού, και πώς να σπάσετε τον πάγο για… σίγουρη επιτυχία.
Ζώδια και πρώτα ραντεβού: Τι να περιμένετε
Γνωριστήκατε, ανταλλάξατε βλέμματα, κάνατε και τις πρώτες αναγνωριστικές συζητήσεις, και τώρα σκέφτεστε τι να προτείνετε για πρώτο ραντεβού, και πώς θα είναι μαζί του/ της; Η αστρολογία έχει τις απαντήσεις, κι εμείς τις ανακαλύπτουμε, με την βοήθεια της αστρολόγου Γιώτας Καλογερά.

Κριός: Αυθόρμητος ο Κριός, παρορμητικός ο Κριός, βιάζεται ο Κριός. Τι λέμε λοιπόν σε έναν Κριό; Η πρόσκλησή σας πρέπει να είναι φιλική και ανέμελη –σαν να σας πέρασε από το μυαλό μόλις εκείνη τη στιγμή. Προτείνετε κάτι που να περιλαμβάνει δράση (ποδηλατάδα, τένις, βόλτα στο βουνό…) ή αν επιμένετε στην κλασική επιλογή του εστιατορίου, κάτι που να έχει το στοιχείο της έκπληξης –ένα φαγάδικο που άνοιξε προχθές, ή μια εξωτική κουζίνα. Καλά ως εδώ, αλλά τι θα λέμε εκείνη την ώρα, αναρωτιέστε; Μιλήστε του για τα όνειρα σας, για τα σχέδια που κάνετε για το μέλλον σας. Έτσι κι αλλιώς σε καλό θα σας βγει γιατί ο περίφημος ενθουσιασμός του πρόκειται να σας δώσει τόσες ιδέες, που ούτε τις είχατε σκεφτεί ποτέ. Έτσι η βραδιά θα κυλήσει ευχάριστα και η δεύτερη πρόσκληση θα είναι από εκείνον.

Ταύρος: Πρόσκληση προς Ταύρο σημαίνει απόλυτη σιγουριά για την ημερομηνία και τον τόπο του ραντεβού. Οι Ταύροι απεχθάνονται τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Αν τον καλέσετε στο σπίτι σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε δεν είναι η εμφάνισή σας, αλλά τα καθίσματα σας. Αν δεν έχετε αναπαυτικά καθίσματα, φροντίστε να βρείτε τουλάχιστον ένα για τον Ταύρο σας. Η έλλειψη άνεσης και αισθητικής από το διαμέρισμά σας θα γίνουν αιτία να χάσετε πόντους. Αν πάλι καλέσετε τον Ταύρο για φαγητό έξω, φροντίστε να τον πάτε σε ένα πολύ καλό εστιατόριο. Πάντως, επειδή οι Ταύροι πιστεύουν ότι ο καλύτερος διακοσμητής είναι η Μητέρα Φύση, εξίσου καλή ιδέα είναι να προτείνετε πικνίκ στην εξοχή. Με τον Ταύρο μπορείτε να είστε όσο ρομαντικοί θέλετε, χωρίς όμως να του αναφέρετε και τις παλιές σας αγάπες.

Δίδυμοι: Αν νομίζετε ότι κανείς δε θα βρισκόταν στη ζωή ετούτη να σας ακολουθήσει σε μία διάλεξη με θέμα την τερατολογία, κάνετε λάθος. Ένας Δίδυμος θα ήταν πάντα πρόθυμος για κάτι τέτοιο. Και αν το σπίτι σας είναι άνω κάτω όταν χτυπήσει το κουδούνι, κανένα πρόβλημα. Και αν δεν έχετε προλάβει να ετοιμάσετε τίποτα, δεν πειράζει: Ένας καφές είναι αρκετός, αρκεί να συνοδεύεται από ενδιαφέρουσα κουβέντα. Οι συζητήσεις για τον Δίδυμο είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του ραντεβού, γι’ αυτό αποφύγετε τα συνήθη σχόλια για τη δουλειά σας και την κρίση και επικεντρωθείτε σε πρωτότυπα θέματα –θα σας λατρέψει.

Καρκίνος: Ο τρυφερός Καρκίνος είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, να καταλάβει, να συμπαρασταθεί και να… μαγειρέψει. Αν προτείνετε να μαγειρέψετε μαζί στο σπίτι και μετά να δείτε ταινία, είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιαστεί. Είναι, επίσης, ιδιαίτερα ρομαντικός –θα εκτιμήσει σίγουρα μια βόλτα στη θάλασσα, ή μερικά ποτά το ηλιοβασίλεμα. Μιλήστε του για τον εαυτό σας, του αρέσει να ακούει. Η αστρολογία, άλλωστε, λέει ότι αποστολή του Καρκίνου είναι να βοηθά να καταρρίπτουμε τις άμυνες μας και να ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον.

Λέων: Οι Λέοντες αγαπούν τις εκπλήξεις, τα πάρτι και όλες τις γιορτές όπου το τιμώμενο πρόσωπο βέβαια, θα είναι οι ίδιοι και τα κατορθώματα τους. Φυσικά, αν πρόκειται για δείπνο, το φαγητό πρέπει να ταιριάζει σε βασιλιά. Αν του κάνετε το τραπέζι στο σπίτι σας προετοιμαστείτε ψυχολογικά ότι θα τρώτε για μέρες τα υπολείμματα του δείπνου. Αν αποφασίσετε να του κάνετε το τραπέζι έξω, σκεφτείτε πρώτα αν σας πειράζει ή όχι που δε θα έχετε να φάτε για τους επόμενους τρεις μήνες λόγω του λογαριασμού που θα πληρώσετε, αν δεν έχετε πρόβλημα τότε καλέστε τον Λέοντά σας στο καλύτερο εστιατόριο της πόλης. Αποδεικνύεται πάντα καλή ιδέα. Όταν βρεθείτε κοντά, ζητήστε του μία συμβουλή του για ζήτημα που σας απασχολεί. Μετά καθίστε αναπαυτικά και αφήστε τον να βάλλει μία τάξη στη ζωή σας. Αν πάλι αισθάνεστε ρομαντικά, να του το δείξετε «εδώ και τώρα». Έτσι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα έχετε εξασφαλίσει την αγάπη του.

Παρθένος: Τους Παρθένους πρέπει να τους πλησιάσετε με λεπτότητα. Μια καλή ιδέα είναι να τους ζητήσετε βοήθεια για κάποιο πρόβλημα –όπως της δουλειάς σας. Όταν πρόκειται για βοήθεια οι Παρθένοι δε μπορούν να πουν όχι. Στην ψυχή των Παρθένων ο χρόνος έχει μεγάλη σημασία «ποτό στις 6:23, δείπνο στις 8.11 κ.λπ.». Όσο πιο ακριβείς είστε τόσο καλά νιώθουν οι Παρθένοι. Αν τους καλέσετε στο σπίτι. σιγουρευτείτε ότι είναι αψεγάδιαστο. Θα πρέπει επίσης, να συζητήσετε μαζί τους το θέμα του φαγητού. Όλοι σχεδόν οι Παρθένοι κάνουν κάποια δίαιτα ή με λίγες θερμίδες, ή με λίγο αλάτι, ή χωρίς λιπαρά ή όλα μαζί. Τέλος να είστε ευγενικοί, να προσέχετε τη γραμματική σας, να κρατάτε τα χέρια σας μαζεμένα χωρίς χειρονομίες που συχνά τους εκνευρίζουν και όλα θα πάνε καλά.

Ζυγός: Αν πρόκειται να καλέσετε το Ζυγό για φαγητό έξω, προτιμήστε ένα γαλλικό ρεστοράν. Οι Ζυγοί εκτιμούν τη μόδα, τα λουλούδια, τη διακόσμηση και ότι άλλο μπορεί να κάνει τη ζωή τους πιο όμορφη και πιο πολιτισμένη. Αν το σχέδιο σας είναι να δειπνήσετε στο σπίτι, φροντίστε να έχετε λευκό τραπεζομάντιλο, πορσελάνινα πιάτα κρυστάλλινα ποτήρια, γαλλικό κρασί, κεριά, μουσική και ό,τι τέλος πάντων μπορεί να δημιουργήσει ρομαντική ατμόσφαιρα. Περιττεύει να σας πω ότι το σπίτι δεν πρέπει να μυρίζει τσιγαρίλα μια και ο Ζυγός είναι πολύ ευαίσθητος στις μυρωδιές. Επίσης ότι πρέπει να κρατήσετε τη συζήτηση σε χαμηλό τόνο και ότι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να υψώσετε τη φωνή. Αν τα τηρήσετε όλα αυτά, ο Ζυγός που εκπροσωπεί τις ανθρώπινες σχέσεις σίγουρα θα ενδιαφερθεί για σας.

Σκορπιός: Μην πλησιάσετε Σκορπιό αν προηγουμένως δεν έχετε κάνει έναν εξονυχιστικό προσωπικό απολογισμό του τι ζητάτε από τη ζωή σας. Κάθε πρόσκληση περιττεύει. Πέστε του απλά «καλή μέρα» και σχολιάστε τον καιρό, αν όμως δείτε τη ατμόσφαιρα βαριά ξεχάστε τον. Στους Σκορπιούς αρέσουν οι άνθρωποι που έρχονται αμέσως στο θέμα, εμπιστεύονται αυτούς που δεν παριστάνουν τα αγγελούδια και βεβαίως λατρεύουν όσους είναι αρκετά έξυπνοι να καταλάβουν ότι κανείς δεν αποκτά κάτι χωρίς τη βοήθεια του Σκορπιού. Αν πρόκειται να τον καλέσετε για φαγητό θυμηθείτε ότι οι Σκορπιοί προτιμούν πικάντικους μεζέδες και χαμηλό φωτισμό.

Τοξότης: Αν θέλετε κάποιον που να είναι συχνά πονοκέφαλος αλλά ποτέ βαρετός, κάποιον που θα σας κάνει να ζήσετε τη ζωή στο έπακρον, τον βρήκατε –είναι ο Τοξότης. Μιλήστε του για κάτι που θέλετε να κάνετε, αλλά δεν τολμάτε μόνοι σας γιατί το θεωρείτε τρελό, επικίνδυνο, πολύ μεγάλο και… θα έχετε ένα ραντεβού μαζί του. Δε χρειάζεται να καλέσετε τον Τοξότη, θα τον βρείτε ήδη να περπατάει δίπλα σας, βοηθώντας τα σχέδια σας. Τι θα κάνετε όμως με την πρόσκληση σε δείπνο; Εδώ δε χρειάζονται οι τύποι, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Δε χρειάζεται να σας τρώει η αγωνία αν είστε καλοί ή όχι καλοί οικοδεσπότες ή οικοδέσποινες. Αφήστε τα πιάτα, τα ποτήρια κλπ, αφού όλα επιτρέπονται ακόμα και τα πόδια του σκύλου να βρίσκονται στο τραπέζι, δεν πειράζει. Περιοριστείτε στον τρόπο που θα κάνετε αυτήν τη συνάντηση χαρούμενη και διασκεδαστική, καθώς αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για το ξεκίνημα της σχέση και τα υπόλοιπα θα έλθουν μόνα τους.

Αιγόκερως: Οι Αιγόκεροι δεν πιστεύουν στον κεραυνοβόλο έρωτα, στα μαγνητικά πεδία, στα κύματα που εκπέμπουν οι άλλοι και σε άλλα τέτοια. Αντίθετα είναι της άποψης ότι η φιλία, ο έρωτας, ο γάμος υπόκεινται σε συγκεκριμένους κανόνες: α) αμεσότητα, β) συμβιβασμός, γ) αμοιβαίος συμβιβασμός, δ) δέσμευση διαρκείας. Τώρα, που το χαμόγελο της σιγουριάς σβήστηκε από το πρόσωπό σας, είσαστε ακόμα έτοιμοι να καλέσετε τον Αιγόκερω σας; Προτιμήστε κάτι κλασικό «έχω δύο εισιτήρια, θα ήθελες να έρθεις μαζί μου;». Μιας και έχετε πετύχει με την αμεσότητα, συνεχίστε με το συμβιβασμό. Αφηγηθείτε με πάσα λεπτομέρεια τη ζωή σας στον Αιγόκερω. Πού γεννηθήκατε, πώς γεννηθήκατε, την οικογενειακή σας κατάσταση, την ιστορία μίας μακρινής σας θείας… Πέστε τα με την ησυχία σας, ο Αιγόκερως απολαμβάνει να ακούει.

Υδροχόος: Το να πλησιάσετε έναν Υδροχόο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τους αρέσουν όλοι και έχουν άπειρους φίλους και οι οποίοι τους απασχολούν συνεχώς. Εκείνους όμως που εκτιμούν ιδιαιτέρως είναι οι επαναστάτες με την καλή έννοια. Για τον Υδροχόο δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη φιλία και τον έρωτα. Το πιο σημαντικό είναι η ελευθερία στη σχέση. Μπορείτε να καλέσετε τον Υδροχόο οποτεδήποτε, για οτιδήποτε και οπουδήποτε. Ένας απλός περίπατος μπορεί να αποδειχθεί τόσο καλή ιδέα όσο και μία πρόσκληση από την πριγκίπισσα του Μονακό. Πάρτε τον μαζί σας στις ομαδικές σας εκδηλώσεις, στο σύλλογο σας, στις πολιτικές συγκεντρώσεις. Αν είστε τίμιος, αφοσιωμένος και κυρίως αποφασισμένος να διορθώσετε τα λάθη αυτού του κόσμου, τότε ο Υδροχόος θα αρχίσει να σας θαυμάζει όπου και στο τέλος θα θελήσει να είναι συνεχώς πλάι σας.

Ιχθείς: Οι Ιχθύες δεν αρνούνται ποτέ πρόσκληση, διότι δε θέλουν να πληγώσουν τα αισθήματα κανενός. Πριν όμως πιστέψετε ότι αυτό είναι καλό σημάδι σας προειδοποιούμε ότι είναι το άπιαστο ζώδιο του ζωδιακού και κάποιες γρήγορες κινήσεις από τη μεριά σας μπορεί να αποδειχτούν τόσο αποτελεσματικές όσο και κατά τη λαϊκή ρήση γίνεται «μία τρύπα στο νερό». Για να πιάσετε ένα «ψαράκι» πρέπει να είστε έξυπνοι, υπομονετικοί και να έχετε βρει επίσης το κατάλληλο δόλωμα. Ο Ιχθύς λατρεύει τη μουσική. Μάθετε λοιπόν ποιος είναι ο αγαπημένος του τραγουδιστής αγοράστε το ανάλογο CD και καλέστε τον να τον ακούσετε μαζί. Αποφύγετε μαζί του συζητήσεις για τα επαγγελματικά σας, τα οικογενειακά σας, τις κατακτήσεις σας. Αντίθετα θα έλξετε το ενδιαφέρον του αν του μιλήσετε για κάρμα, αστρολογία, αποκρυφισμό, τέχνη.

Πηγή: YiotaKalogera.gr
Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v