Πώς ερωτεύονται τα ζώδια;

Ξέρετε το ζώδιο της νέας σας γνωριμίας; Ξέρουμε τι πιθανότητες έχετε να ζήσετε έναν θυελλώδη έρωτα, και πόσο περίπου θα κρατήσει αυτός.
Πώς ερωτεύονται τα ζώδια;
Είναι οι Καρκίνοι άπιστοι; Αληθεύει ότι είναι πιο εύκολο να καταλάβεις την θεωρία της σχετικότητας από το να κάνεις έναν Δίδυμο να ερωτευτεί; Μπορεί –αλλά μπορεί και όχι. Τα χαρακτηριστικά των ζωδίων δεν είναι τίποτα άλλο παρά τάσεις, οι οποίες μπορεί να εκφραστούν αλλά μπορεί και να διαψευστούν, αναλόγως περιστάσεων, εμπειριών, αλληλεπίδρασης και πάει λέγοντας. Όπως και να ‘χει, όμως, στο στάδιο που δεν ξέρεις πολλά περισσότερα για το αντικείμενο του πόθου σου από το όνομα και το ζώδιό του, είναι σίγουρα ενδιαφέρον (και ενδέχεται να είναι και διαφωτιστικό) να μάθεις ένα-δυο πράγματα για τον τρόπο που ερωτεύεται. Ορίστε, λοιπόν, ένα μικρό απόσταγμα αστρολογικής σοφίας.

Κριός: Ενθουσιώδης και παρορμητικός, ο Κριός ερωτεύεται γρήγορα, αλλά του περνά το ίδιο γρήγορα. Θέλει ποικιλία στην ερωτική του ζωή, και είναι από τα ζώδια που δύσκολα θα μείνουν με έναν ερωτικό σύντροφο για μια ολόκληρη ζωή, αν και κατά βάθος αποζητά σταθερότητα –όχι όμως ανία. Η ερωτική ζωή του Κριού είναι γεμάτη περιπέτειες, θετικές και αρνητικές, οι οποίες τελικά ενισχύουν την εσωτερική του ενέργεια γι’ αυτό δεν μετανιώνει και δεν θα τις άλλαζε ποτέ.

Ταύρος: Ως ζώδιο της Γης, ο Ταύρος είναι σταθερός και πρακτικός. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα αργήσει να ερωτευτεί και να δεσμευτεί, ότι θα βάλει τη λογική πάνω από τον έρωτα, και ότι δεν θα αφεθεί να παρασυρθεί από τις παρορμήσεις του. Όταν, όμως, ερωτευτεί, είναι ιδιαίτερα δοτικός, τρυφερός και υπομονετικός. Είναι από τα ζώδια που αντέχουν τη ρουτίνα και αποζητούν τη σταθερότητα στις σχέσεις τους, πράγμα που του χαρίζει και τη φήμη του πιο πιστού ζωδίου.

Δίδυμος: Η φήμη ότι δύσκολα ερωτεύεται και ακόμα δυσκολότερα παραμένει πιστός προηγείται του Διδύμου, ο οποίος όμως είναι ικανός –αν όντως ερωτευτεί– να δώσει μάχη για να πείσει το αντικείμενο του πόθου του ότι δεν είναι έτσι. Ερωτεύεται πράγματι δύσκολα και για λίγο, αφού προτεραιότητα στη ζωή του παραμένει πάντα η ποικιλία, αλλά είναι από τους πιο φλογερούς εραστές, και είναι ιδιαίτερα τρυφερός και επικοινωνιακός μέσα στη σχέση.

Καρκίνος: Γενναιόδωρος, τρυφερός, ευαίσθητος και στοργικός, ο ερωτευμένος Καρκίνος είναι… λαχείο για το έτερο του ήμισυ. Από τα ζώδια που μπορούν να κάνουν στην άκρη τόσο τον εγωισμό όσο και τη λογική τους όταν ερωτεύονται, ο Καρκίνος έχει τον έρωτα ανάμεσα στις προτεραιότητες της ζωής του. Αυτό, βέβαια, έχει και τα αρνητικά του, διότι μπορεί να σημαίνει ότι θα δυσκολευτεί από ένα σημείο κι έπειτα να μείνει πιστός σε μια σχέση χωρίς έρωτα.

Λέων: Ως ζώδιο της φωτιάς, ο Λέων θα ακολουθήσει το ένστικτο και την καρδιά του, σε πείσμα κάθε λογικής αν ερωτευτεί. Θα κάνει τα πάντα για να προσφέρει ευχαρίστηση στο ταίρι του, ενώ είναι διατεθειμένος να αφήσει την φαντασία του να καλπάσει προκειμένου να ικανοποιήσει σκέψεις και επιθυμίες του/της συντρόφου του. Μελανό σημείο του ερωτευμένου Λιονταριού είναι ο αχαλίνωτος εγωκεντρισμός του, που αρχίζει να γίνεται εμφανής και να δυσκολεύει τις σχέσεις του όταν η πρώτη επήρεια του έρωτα περνά.

Παρθένος: Με σημαία του –πάντα– τη λογική, ο Παρθένος ερωτεύεται όλο και δυσκολότερα όσο μεγαλώνει, καθώς τα ερωτικά λάθη του παρελθόντος του γίνονται μάθημα από εκείνα που δεν ξεχνά. Ξέρει όμως, πολύ καλά τι θέλει και όταν το βρει θα φροντίσει να του συμπεριφερθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Παρθένος θα προσέξει πολύ τον σύντροφό του, αλλά θα απαιτεί από αυτόν συνέπεια, αφοσίωση και απόλυτη ειλικρίνεια.

Ζυγός: Επικοινωνιακός και διπλωμάτης, ο Ζυγός γοητεύει εύκολα, αλλά γοητεύεται δύσκολα. Δεν θα πει όχι αν κάνεις την πρώτη κίνηση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα ερωτευτεί εύκολα. Είναι ερωτιάρης και μπορεί να γίνει άπιστος, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί να δεχτεί την προδοσία. Όταν τελικά ερωτευτεί και δεσμευτεί σε μια σχέση, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τη «φλόγα» ζωντανή για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Σκορπιός: Ο ερωτευμένος Σκορπιός δεν δέχεται το «όχι» ως απάντηση: Θα πολιορκήσει το αντικείμενο του πόθου του με κάθε πιθανό τρόπο, μέχρι που –εννιά φορές στις δέκα– θα καταφέρει να το γοητεύσει, ακόμα κι αν χρειαστεί άπειρο χρόνο. Ο Σκορπιός στον έρωτα θέλει να προσφέρει αλλά και να λαμβάνει σωματική ηδονή. Στα λόγια, όμως, είναι δύσκολος. Δεν εκφράζει αυτά που νιώθει και πρέπει να πιεστεί πολύ για να το κάνει –πιθανώς, όμως, τότε να είναι αργά. Ο Σκορπιός μισεί κάθε είδους καταπίεση.

Τοξότης: Σαν ζώδιο της φωτιάς, όπως οι Κριοί και οι Λέοντες, ο Τοξότης πιστεύει στον έρωτα πάνω και πέρα από κάθε λογική και εμπόδιο. Έχει, μάλιστα, την τάση να γοητεύεται από «δύσκολες» καταστάσεις και να κάνει αταίριαστες σχέσεις, περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο. Ερωτεύεται εύκολα και με πάθος, το οποίο όμως ξεφουσκώνει γρήγορα, πράγμα που τον κάνει ασταθή. Είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδης και περιποιητικός με τον σύντροφό του όσο είναι ερωτευμένος, αλλά και ιδιαίτερα επιρρεπής σε «περιπέτειες» μετά τον πρώτο καιρό.

Αιγόκερως: Ο Αιγόκερως παίρνει πολύ στα σοβαρά οτιδήποτε στη ζωή του, και τα ερωτικά δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Η κατάκτηση του ιδανικού (για εκείνον ή τη φαντασία του) συντρόφου είναι στόχος, και οι στόχοι δεν είναι κάτι που ο Αιγόκερως βλέπει επιπόλαια. Η δε κατάκτηση των –ερωτικών και άλλων– στόχων του είναι μέγιστο αφροδισιακό, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην αυτοπεποίθηση την οποία εκπέμπει ένας Αιγόκερως που έχει κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου του. Ιδιαίτερα προσεκτικός στις επιλογές του, ο Αιγόκερως δύσκολα παρασύρεται σε ερωτικές επιπολαιότητες, δίνεται όμως απόλυτα στον σύντροφο που θα πληροί τα αυστηρά του κριτήρια.

Υδροχόος: Τα ερωτικά δεν είναι προτεραιότητα στη ζωή του Υδροχόου, ο οποίος θα βάλει συχνά τους φίλους του και τις ιδεαλιστικές του ανησυχίες και ασχολίες πάνω από τον έρωτα. Όταν, όμως, ερωτευτεί, ασκεί στο αντικείμενο του πόθου του μία έλξη σχεδόν υπνωτιστική. Απογοητεύεται συχνά ερωτικά, κυρίως γιατί τα στάνταρ του είναι υπερβολικά υψηλά, γεγονός που τον κάνει ιδιαίτερα απαιτητικό. Οι σχέσεις του, παρ' όλα αυτά, είναι κατά βάση μακροχρόνιες, κυρίως γιατί πιστεύει στους ανθρώπους που έχει επιλέξει κι αρνείται να παραδεχτεί στον εαυτό του ότι έκανε λάθος. Δεν αποζητά ιδιαίτερα το περιστασιακό σεξ όταν δεν έχει σχέση, καθώς η έλλειψη συναισθηματικής σύνδεσης και επικοινωνίας τον εμποδίζει να το απολαύσει αρκετά.

Ιχθύς: Ρομαντικός και αναποφάσιστος, δοτικός και εύπιστος, ευαίσθητος και κυκλοθυμικός, ο Ιχθύς διάγει αυτό που θα λέγαμε ταραχώδη ερωτική ζωή, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη δική του προσωπικότητα και συμπεριφορά. Οι σχέσεις του δεν είναι σταθερές, τα αντικείμενα του πόθου του, όμως, κατά ένα παράδοξο τρόπο, είναι. Έτσι, δεν είναι σπάνιο για έναν Ιχθύ να περάσει χρόνια της ζωής του περιμένοντας τον ανεκπλήρωτό του έρωτα να εκπληρωθεί ή να γυρίσει σε αυτόν. Μέχρι να συμβεί αυτό, δε θα αποκλείσει τις νέες γνωριμίες και τις ερωτικές περιπέτειες, οι οποίες όμως θα έχουν, στον κόσμο που έχει φτιάξει στο μυαλό του, ημερομηνία λήξεως. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v