Φαντασμαγορικές εικόνες από την υπερ-Πανσέληνο

Δείτε εικόνες της μεθυστικής αυγουστιάτικης Πανσελήνου, όπως την είδε ο φωτογραφικός φακός στην Ελλάδα, τον υπόλοιπο κόσμο και… το διάστημα.
Φαντασμαγορικές εικόνες από την υπερ-Πανσέληνο
Το βράδυ της Κυριακής, όλος ο πλανήτης κοίταζε προς το ίδιο ακριβώς μέρος: Προς το μέρος της Σελήνης στον ουρανό, όπου δέσποζε η αυγουστιάτικη Πανσέληνος σε… extra large μέγεθος.

Το φεγγάρι το βράδυ της Κυριακής εμφανίστηκε στον ουρανό 14% μεγαλύτερο και 30% φωτεινότερο από το κανονικό, καθώς περνούσε από το κοντινότερο στη Γη σημείο της τροχιάς της, συγκυρίες που έδωσαν σε όλους μας την ευκαιρία να ρομαντζάρουμε και να απολαύσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες οργανώθηκαν ειδικά για την περίσταση, αλλά και στους φωτογράφους ανά τον κόσμο την ιδανική αφορμή να ζωστούν τις μηχανές τους και να μας χαρίσουν μεθυστικές εικόνες από την Πανσέληνο.

Στο PhotoGallery κάτω από τον τίτλο του δημοσιεύματος, μπορείτε να απολαύσετε την φετινή Πανσέληνο του Αυγούστου, όπως φάνηκε από τα μέρη μας, από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, αλλά και από το… διάστημα.

Πηγή φωτογραφιών: Telegraph
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v