Δείτε τα 10 πιο ενδιαφέροντα κτίρια στον κόσμο

Δείτε ποια είναι τα 10 ωραιότερα κτίρια στον κόσμο σύμφωνα με τον Independent και απολαύστε τα μέσα από φωτογραφίες.
Δείτε τα 10 πιο ενδιαφέροντα κτίρια στον κόσμο
Εμπνευσμένος από το νέο βιβλίο του Tom Wilkinson “Bricks and Mortals: 10 Great Buildings and the People They Made», που ανατρέχει στην Ιστορία σημαντικών αρχιτεκτονημάτων από τον Πύργο της Βαβέλ μέχρι τις φαβέλες του Ρίο, ο βρετανικός Independent έφτιαξε την δική του δεκάδα με τα πιο ενδιαφέροντα κτίρια του κόσμου.

Στην λίστα του Independent περιλαμβάνονται αναμενόμενα κτίρια από το Πάνθεον ως το Ταζ Μαχάλ αλλά και κάποιες σχετικά άγνωστες επιλογές από όλο τον κόσμο. Δείτε παρακάτω τα αρχιτεκτονήματα αυτά μέσα από φωτογραφίες.

*Το Πάνθεον της Ρώμης

Παραμένει η μεγαλύτερη μη υποστηριγμένη τσιμεντένια αψίδα στον κόσμο, δύο χιλιετίες μετά την κατασκευή της.

*Rocamadour

Το μεσαιωνικό μοναστήρι βρίσκεται στη Νότια Γαλλία, χτισμένο στο χείλος του γκρεμού μιας πλαγιάς.

*Η Ρουμανική Βουλή

Εντυπωσιακή αλλά και αυστηρή, η βουλή της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι ξεκίνησε να χτίζεται το 1984 και ολοκληρώθηκε το 1989, την περίοδο της πτώσης του Τσαουσέσκου.

*La Mezquita de Cordoba

Χτισμένο σαν μουσουλμανικός ναός, αυτό το κτίριο μετατράπηκε στην πορεία σε καθεδρικό ναό της ισπανικής πόλης.

*Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Cambridge

Ενδιαφέρον αρχιτεκτονικά, το κτίριο της Βιβλιοθήκης του Cambrige λέγεται πως ώθησε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας κατά την ανόρθωσή του την δεκαετία του ’30 να πει πως πρόκειται για μια… «μεγαλειώδη στύση».

*Το Κάστρο του Λουδοβίκου

Βρίσκεται στο Neuschwanstein στη Γερμανία και αποτελεί το πρότυπο για τα περισσότερα παλάτια που έχουμε δει στις ταινίες της Disney.

*King’s College Chapel

Βρίσκεται στο Cambridge, χτίστηκε τον 15ο αιώνα και χρειάστηκε περίπου 100 χρόνια για να ολοκληρωθεί, ενώ αποτελεί εξαιρετικό δείγμα ύστερου γοτθικού στιλ.

*St Paul’s Cathedral

Πρόκειται για τον πασίγνωστο καθεδρικό του Αγίου Παύλου στην καρδιά του Λονδίνου και ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας.

*Taj Mahal

Το μαυσωλείο από λευκό μάρμαρο που χτίστηκε για χάρη μιας γυναίκας στην όχθη του ποταμού Γιαμούνα στην Ινδία περιλαμβάνεται και στη λίστα με τα σύγχρονα θαύματα του κόσμου.

*Ο Καθεδρικός του Λίβερπουλ

Το κτίριο που συμπληρώνει την δεκάδα απλώς… δεν υπάρχει. Κυριολεκτικά – καθώς ξεκίνησε να χτίζεται το 1933 αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αν κρίνουμε από τη μακέτα, πιθανότατα θα ήταν όντως ένα από τα πιο επιβλητικά κτίσματα της Γηραιάς Ηπείρου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v