Το ουράνιο τόξο… το βράδυ: 10 υπέροχες φωτογραφίες

Ξέρατε ότι υπάρχει σεληνιακό ουράνιο τόξο; Και μάλιστα πολύ πιο φαντασμαγορικό από εκείνο που βλέπουμε με το φως της ημέρας.
Το ουράνιο τόξο… το βράδυ: 10 υπέροχες φωτογραφίες
Λέγεται σεληνιακό ουράνιο τόξο (moonbow είναι ο κάπως πιο σέξι αγγλικός όρος) και είναι ένα κανονικότατο ουράνιο τόξο –μόνο που εμφανίζεται το βράδυ. Εντάξει, έχει κι άλλες διαφορές: Είναι πολύ σπανιότερο, και ιδιαίτερα δυσδιάκριτο. Το φως του φεγγαριού δεν είναι τίποτα παραπάνω από αντανάκλαση του ηλιακού, οπότε είναι πολύ λογικό το ουράνιο τόξο που δημιουργεί να είναι πολύ πιο αχνό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ελάχιστοι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη θα ευτυχήσουν να δουν μια φορά στη ζωή τους ένα σεληνιακό ουράνιο τόξο.

Εδώ έρχεται και παρεμβαίνει η πάντα θαυματουργή τεχνολογία, με τις φωτογραφικές μηχανές και τη λειτουργία long exposure να φέρνουν τα φαντασμαγορικά ουράνια τόξα της νύχτας λίγο πιο κοντά μας. Αν δεν αρκεστείτε στο… οφθαλμόλουτρο που προσφέρει απλόχερα το Photo Gallery μας, επάνω, αλλά θέλετε να κυνηγήσετε τα δικά σας σεληνιακά ουράνια τόξα, το καλύτερο σημείο για να ξεκινήσετε είναι κοντά σε καταρράκτες, το νερό των οποίων διαθλά το φως του φεγγαριού έτσι όπως πέφτει κάθετα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v