Τα 10 πιο αστεία σκετσάκια των Monty Python

Οι θρύλοι του black humor επιστρέφουν επί σκηνής και εμείς θυμόμαστε δέκα από τα πιο αστεία και σουρεαλιστικά σκετσάκια τους. Wink wink, say no more!
Τα 10 πιο αστεία σκετσάκια των Monty Python
Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, οι θρυλικοί Monty Python βρίσκονται ξανά επί σκηνής στην O2 Arena του Λονδίνου και σε απευθείας μετάδοση από τον κινηματογράφο Δαναό στις 20 Ιουλίου.

Ξεσκονίζουμε λοιπόν τη μνήμη μας, θυμόμαστε μερικά από τα πιο αστεία σκετσάκια τους και – όπως είναι αναμενόμενο – κρατάμε πάλι την κοιλιά μας από τα γέλια.

O νεκρός παπαγάλος
Ένας νεκρός παπαγάλος γίνεται αφορμή για μια άκρως σουρεάλ συζήτηση μεταξύ ενός πελάτη και του ιδιοκτήτη του pet shop. Hello, i wish to register a complain…


Το τραγούδι του ξυλοκόπου
Ένας macho ξυλοκόπος εξομολογείται μέσα από έναν μελωδικό σκοπό τις κρυφές του επιθυμίες. Μία εξ’ αυτών είναι να κόβει λουλούδια και να ντύνεται με γυναικεία ρούχα. ‘I cut down trees, I skip and jump/ I like to press wild flowers/I put on women’s clothing/ And hang around in bars’


Το αστείο που σκοτώνει
Το καλύτερο αστείο του κόσμου σκοτώνει τον «δημιουργό» του και χρησιμοποιείται σαν όπλο από τους Ναζί στον πόλεμο.


Οι γιαγιάδες του Διαβόλου
Μία πόλη τρομοκρατείται από συμμορία γιαγιάδων οι οποίες βάφουν τους τοίχους, μετακινούν τους τηλεφωνικούς θαλάμους και επιτίθενται σε άνδρες. ‘As soon as they get their hands on their money they blow it all on milk, bread, tea, tin of meat for the cat’


Το σκετς στο εστιατόριο
Ζευγάρι το οποίο τρώει σε εστιατόριο «τριών αστέρων» παραπονιέται για ένα βρώμικο πιρούνι. Ο τσακωμός που ξεκινά κινείται στα γνωστά σουρεάλ επίπεδα των Python. Oh ... it makes me mad ... mad!


Το Υπουργείο Ηλίθιων Βαδισμάτων
Ο John Cleese θεωρεί πως έχει το πιο περίεργο βάδισμα, αλλά μια επίσκεψη στο Υπουργείο Ηλίθιων Βαδισμάτων θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη.


Η εξόρμηση στο Kilimanjaro
Ένας κύριος θέλει να κλείσει εκδρομή για την οικογένειά του στο βουνό Killimanjaro, όμως ο υπεύθυνος διοργάνωσης της εκδρομής τα βλέπει… διπλά.


Η κλινική των επιχειρημάτων
Ο Michael Palin πληρώνει για να ανταλλάξει επιχειρήματα με τον John Cleese. Ένα καλό παράδειγμα για το πώς επιχειρηματολογούν δύο άνθρωποι με αντίθετη άποψη, κάνοντάς τα όλα, όπως δεν πρέπει.
Palin: Oh, I've had enough of this!
Cleese: No, you haven't.



Always look on the bright side of life
Τραγουδούν οι εσταυρωμένοι; Αν πρόκειται για τους Monty Python, τότε ναι.


Say no more!
Μια επική συνομιλία γεμάτη υπονοούμενα σε μια pub μεταξύ ενός θαμώνα και ενός τύπου που προσπαθεί να γίνει «πονηρός». Nudge Nudge, wink wink!


Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v