Αφιέρωμα των New York Times στην Ακρόπολη

Εκτενές αφιέρωμα δημοσίευσαν οι New York Times για την αθηναϊκή Ακρόπολη, κάνοντας λόγο για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Δείτε τι έγραψαν.
Αφιέρωμα των New York Times στην Ακρόπολη
Το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία στην Ελλάδα, οι μύθοι γύρω από τις Καρυάτιδες και η αποκατάστασή τους από τους ειδικούς του Μουσείου της Ακρόπολης έγιναν το αντικείμενο εκτενούς αφιερώματος των New York Times.

Το γνωστό Μέσο φιλοξένησε μάλιστα δηλώσεις του διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, κ. Δημήτρη Παντερμαλή, ο οποίος επεσήμανε πως η ελληνική πλευρά επιμένει για την εξεύρεση λύσης στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Μια χώρα πρέπει να είναι έτοιμη όταν διεκδικεί κάτι και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης έχει ολοκληρώσει το έργο του», υπογράμμισε κάνοντας λόγο για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των πέντε Καρυάτιδων που βρίσκονται στο Μουσείο. Όπως αναφέρουν οι NYT, οι διαδικασίες καθαρισμού των γλυπτών από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και τα σημάδια του χρόνου διήρκεσαν τρεισίμισι χρόνια, ενώ ολοκληρώθηκαν χάρη σε πρωτοποριακή τεχνολογία λέιζερ.



Οι ελληνικές αρχές, αναφέρει το δημοσίευμα, χρησιμοποιούν το έργο της αποκατάστασης των Καρυάτιδων ως μέσο πίεσης για την διεκδίκηση των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο τα αγόρασε προ αιώνος από τον λόρδο Έλγιν. Μάλιστα, το αφιέρωμα αναφέρει και τον «θρύλο» που ήθελε να αντηχούν στην Αθήνα τα κλάματα των πέντε αδελφών, όταν αποχωρίστηκαν την έκτη Καρυάτιδα των 19ο αιώνα.

Αναφορά γίνεται και στις πρόσφατες δηλώσεις του George Clooney περί στήριξης του επαναπατρισμού των αρχαιοτήτων. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v