Προετοιμαστείτε για τα… τερτίπια του καιρού!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Μάθετε για τις καταιγίδες που έρχονται και αν θα μας στερήσουν το… μπάνιο του σαββατοκύριακου.
Προετοιμαστείτε για τα… τερτίπια του καιρού!
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τις προσεχείς ημέρες, που περιλαμβάνει καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις ως την Παρασκευή αλλά βελτίωση το Σαββατοκύριακο, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δείτε παρακάτω την πρόγνωση του καιρού από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή, για να είστε προετοιμασμένοι για τα «καλοκαιρινά» τερτίπια του καιρού, που θα μας… τα κάνει μούσκεμα, αλλά θα μας αποζημιώσει με ήλιο το σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά:
Την Πέμπτη
θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο, ενώ είναι πιθανό να επηρεάσουν τις επόμενες ώρες το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Την Παρασκευή προβλέπεται να εκδηλωθούν έντονες βροχοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), τη Θράκη, τη Θεσσαλία και την κεντρική και ανατολική Στερεά.

Ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά το σαββατοκύριακο, χωρίς βέβαια να λείπουν οι σποραδικές μπόρες σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση στην Θράκη και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Στη νότια Ελλάδα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή, σε όλη την χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με εξαίρεση την ανατολική ηπειρωτική χώρα, όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, με πιθανότητα σποραδικών βροχών.

Στην Αττική, η ανώτερη θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ θα ανέβει ελαφρώς το σαββατοκύριακο – το Σάββατο θα φτάσει τους 33 και την Κυριακή τους 34 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις της ΕΜΥ εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v