Επιστρέφει ο 13ος μισθός στο Δημόσιο

Ο 13ος μισθός επιστρέφει με τη μορφή ετήσιου μπόνους, που θα δίνεται μόνο στους παραγωγικούς δημοσίους υπαλλήλους.
Επιστρέφει ο 13ος μισθός στο Δημόσιο
Με τη μορφή ετήσιου μπόνους επιβράβευσης, που θα δίνεται μόνο σε παραγωγικούς υπαλλήλους, επιστρέφει στο Δημόσιο ο 13ος μισθός. Αυτή, τουλάχιστον, είναι μία από τις βασικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr, η επίτευξη στόχων θα συνδεθεί με την εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, αφού όσοι πιάνουν το 50% των στόχων που έχουν αναλάβει θα ανεβαίνουν και μισθολογικό κλιμάκιο. Όσον αφορά τον έξτρα μισθό, αυτός θα έρχεται μισός για όσους φτάνουν το 90% των στόχων και ολόκληρος για όσους ξεπερνούν το 90%.

Οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο είναι:

- Η αλλαγή της πολιτικής στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με τη θεσμοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογίου, όπου όλοι θα πληρώνονται βάσει προσόντων, θέσης ευθύνης και αποδοτικότητας.
- Θεσμοθέτηση νέου συστήματος αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δημοσίου με βάσει την αποδοτικότητα και την επίτευξη των στόχων.
- Έως τα τέλη του 2014 θα πρέπει να υπάρξει μελέτη από την κυβέρνηση για μεταφορά κρατικών υπηρεσιών σε ιδιώτες (καθαριότητα κ.τλ.) προκειμένου να μειωθεί το κόστος και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.
- Η κινητικότητα θα αποσυνδεθεί από τις απολύσεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v