Βίντεο-σοκ: Πώς πνίγονται οι μετανάστες στη Μεσόγειο

Σκληρές εικόνες από ναυάγιο στα ανοιχτά της Μεσογείου έφερε στο φως ιταλική εφημερίδα, σε ένα video που μετρά άψυχα κορμιά μεταναστών στον βυθό.
Βίντεο-σοκ: Πώς πνίγονται οι μετανάστες στη Μεσόγειο
Ιδιαίτερα σκληρά πλάνα μίας ακόμη πιο σκληρής πραγματικότητας δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica στην ιστοσελίδα της, μέσα από την κάμερα των σωστικών συνεργείων που ερεύνησαν το ναυάγιο της Λαμπεντούζα.

Στις 3 Οκτωβρίου του περασμένου έτους έλαβε χώρα η μεγαλύτερη τραγωδία μετανάστευσης σε μεσογειακά νερά, όταν πλοίο που μετέφερε μετανάστες από αφρικανικές χώρες όπως η Σομαλία, η Γκάνα και η Ερυθραία, αναποδογύρισε και κατέληξε στον βυθό στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα.

Ο απολογισμός ήταν 366 νεκροί , μεταξύ των οποίων και 41 παιδιά, ενώ μόλις 155 άτομα επέζησαν. Ο κάθε επιβάτης του πλοίου είχε πληρώσει 3.000 δολάρια στους παράνομους διακινητές, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν ποτέ. «Είναι ένα ιστορικό ντοκουμέντο για μια καθημερινή τραγωδία που η Ευρώπη προσποιείται ότι δεν βλέπει», ανέφερε στο δημοσίευμά της η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να δημοσιεύει κι άλλο υλικό από τον βυθό.

Υλικό όπως το παρακάτω video-σοκ, που μας φέρνει αντιμέτωπους με την υποβρύχια φρίκη πολλών άψυχων θυμάτων που παγιδεύτηκαν στο πλοίο. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρακάτω video περιέχει εικόνες που δεν ενδείκνυνται για ευαίσθητα στομάχια.



Πηγή http://video.repubblica.it/edizione/palermo/lampedusa-le-immagini-in-esclusiva-del-naufragio-all-isola-dei-conigli/165876/164365?ref=HREC1-1
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v