Ποιες χώρες είναι τα πιο «γερά ποτήρια»!

Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη κατανάλωσης αλκοόλ, που κατατάσσει την Ελλάδα στις πιο... μεθυσμένες χώρες του πλανήτη. Μάθετε τους «πρωταθλητές».
Ποιες χώρες είναι τα πιο «γερά ποτήρια»!
Τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ σε παγκόσμιο επίπεδο μελέτησε για το 2014 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, και αποτύπωσε τα αποτελέσματα σε έναν χάρτη, ο οποίος κατατάσσει την Ελλάδα στις πιο «μεθυσμένες» χώρες του πλανήτη. Υπάρχουν όμως και πιο… γερά ποτήρια:

Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι, Λευκορώσοι και Ουκρανοί, όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα (όπου το πιο σκούρο χρώμα αντιστοιχεί και στην μεγαλύτερη κατανάλωση καθαρού αλκοόλ) κατανάλωσαν κατά μέσο όρο πάνω από 12,50 λίτρα κατά κεφαλήν το τελευταίο έτος. Εξίσου υψηλά ποσοστά παρουσιάζουν η Πορτογαλία, η Ανδόρα και η Γρανάδα, περιοχές το κλίμα των οποίων δεν προσφέρει την δικαιολογία της κατανάλωσης για «ζέσταμα».

Η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ακολουθεί με 10-12,4 λίτρα κατά κεφαλήν. Στην ίδια κατηγορία εμπίπτει ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νότια Αφρική.



Σημειώνεται πως η έρευνα έλαβε υπ’ όψιν τους πολίτες άνω των 15 ετών. Ένα μεγάλο ποσοστό, της τάξης του 48%, δήλωσε πως απέχει ολοκληρωτικά από την κατανάλωση αλκοόλ, πράγμα που σημαίνει ότι, αν εξαιρεθεί ο συγκεκριμένος πληθυσμός, η κατά κεφαλήν κατανάλωση αλκοόλ των υπόλοιπων αυξάνεται σημαντικά. 

Δείτε εδώ την έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v