Μπαλτάκος: «Δεν θυμάμαι, έχουν περάσει 6 μήνες»

Διαβάστε τι δήλωσε σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, μια ημέρα αφού παραιτηθεί, ο Παναγιώτης Μπαλτάκος σχετικά με την Χρυσή Αυγή και τον Σαμαρά.
Μπαλτάκος: «Δεν θυμάμαι, έχουν περάσει 6 μήνες»
Ο τέως Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, μετά τον χαμό που προκλήθηκε από τη δημοσίευση βίντεο στο οποίο συναλλάσεται πολιτικά με τον Ηλία Κασιδιάρη (δείτε το εδώ), έδωσε συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Εχω συναντηθεί πολλές φορές και με πολλούς από αυτούς. Τα γραφεία μας τα χωρίζει ένας διάδρομος» είπε μεταξύ άλλων στον Real FM ο κ. Μπαλτάκος, αναφέροντας ότι οι περισσότερες από τις συναντήσεις με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έγιναν πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θυμάται το περιεχόμενο των συνομιλιών με τα στελέχη της ΧΑ, ο ίδιος απάντησε: «Δεν θυμάμαι, άλλωστε έχουν περάσει 6 μήνες. Δεν γνωρίζω αν έχουν καταγραφεί και άλλες συνομιλίες…».

Ο τέως Γενικός Γραμματέας επανέλαβε αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ότι δεν ενημέρωνε τον κ. Σαμαρά για τις κινήσεις του: «Θα έπρεπε εγώ να τον φορτώνω με τον Κασιδιάρη; Δεν είχα αυτοεξουσιότητα πάνω μου; Δεν είχα πρωτοβουλία, δεν έχω προσωπικότητα να κάνω μόνος μου κινήσεις;».

Επίσης, πρόσθεσε: «Αποφάσισα να διαδραματίσω ένα συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της χώρας. Κάποιος έπρεπε να έχει επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500 χιλιάδες Έλληνες εγκλωβισμένους στη Χρυσή Αυγή και να μην κάνουμε τίποτα. Κανένας από αυτούς τους ψηφοφόρους δεν είναι ναζί. Κανένας. Μίλαγα με τους Χρυσαυγίτες. Τους έλεγα μερικά από αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να κρατάω την επαφή. Δεν γινόταν αλλιώς».

Όσον αφορά τις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για μένα είναι Αντώνης, εδώ και 35 χρόνια. Αυτή η σχέση έχει σφυρηλατηθεί αδιατάραχτα γιατί και οι δύο δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά δαυλοί αναμμένοι στο βωμό της πατρίδας μας. Πιστεύω ότι η Ν.Δ. είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να κρατήσει τον τόπο συνεκτικό και αρραγή. Είναι παράταξη ευθύνης. Προσπάθησα να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, ιδιαίτερα τους δύο πυλώνες στους οποίους, στηρίζεται για μένα η Ελλάδα, την ορθοδοξία και τους ενστόλους.».

Ακούστε όλη την συνέντευξη εδώ.

Ν.Γ



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v