Σάλος από τον βασανισμό Καρέλι στη Νιγρίτα

Επί δυόμιση ώρες βασάνισαν μέχρι θανάτου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον τρόφιμο των φυλακών Νιγρίτας, Ιλία Καρέλι, όπως αποκάλυψε μια κάμερα του χώρου αναμονής.
Σάλος από τον βασανισμό Καρέλι στη Νιγρίτα
Φριχτό βασανισμό υπέστη ο βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι, κατά την μεταβίβασή του στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, όπως αποκάλυψε κάμερα, η οποία βρισκόταν έξω από την αίθουσα αναμονής του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι παρέλαβαν τον αλβανό βαρυποινίτη, ο οποίος καταδικάστηκε για την δολοφονία συναδέλφου τους στις φυλακές Μαλανδρινού και τον κλείστηκαν μαζί του στην αίθουσα αναμονής, στην οποία δεν υπάρχουν κάμερες, με σκοπό να τον βασανίσουν. Πεπεισμένοι ότι κανείς δεν θα μάθει για το περιστατικό, δεδομένου του ότι ήδη είχε καταφτάσει με μώλωπες από τις προηγούμενες φυλακές, οι υπάλληλοι φέρεται πως προχώρησαν σε ομαδικά βασανιστήρια, γροθιές στο στέρνο, στο πρόσωπο αλλά και φάλαγγα.

Αυτό που δεν υπολόγισαν ήταν πως ο Καρέλι θα υπέκυπτε στα τραύματα και θα έχανε τη ζωή του την ώρα του βασανισμού. Μια κάμερα που βρισκόταν έξω από τον χώρο αναμονής αλλά και η σύγκριση με φωτογραφίες του σώματός του πριν και μετά την έλευσή του στη Νιγρίτα στάθηκαν ικανές για να ζητηθεί η έκδοση οκτώ ενταλμάτων σύλληψης, τα οποία ωστόσο δεν έχουν εκδοθεί ακόμη για γραφειοκρατικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, ο φάκελος της υπόθεσης θα πρέπει να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Σερρών, όπου θα αποφασιστεί η τύχη των σωφρονιστικών υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος (βασανισμός με αποτέλεσμα τον θάνατο, απλός βασανισμός, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη) και πλημμελήματος (υπόθαλψη εγκληματία). Μεταξύ αυτών που διώκονται συμπεριλαμβάνεται και ο διευθυντής των φυλακών.

Πηγή: Έθνος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v