10 θεωρίες συνομωσίας για την πτήση MH370

Εξωγήινοι, Illuminati, smartphones, Ταλιμπάν, ταξίδια στον χρόνο και όσα τρελά και… συνομωσιολογικά διαβάσαμε στο Internet γύρω από την χαμένη πτήση MH370.
10 θεωρίες συνομωσίας για την πτήση MH370
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Οι θεωρίες συνομωσίας αποτελούν μιας πρώτης τάξης «τροφή» για τους χρήστες του Internet, ανεξάρτητα από το αν έχει συμβεί κάτι συνταρακτικό για την παγκόσμια επικαιρότητα.
Όπως θα περίμενε κανείς λοιπόν, όταν αυτό το «κάτι» συνέβη και το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση ΜΗ370 από την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας στο Πεκίνο εξαφανίστηκε από προσώπου γης, το… πανηγύρι ξεκίνησε.

Τι απέγινε λοιπόν η πτήση 370 της Malaisian Airlines σύμφωνα με τους συνομωσιολόγους του Internet;

Κλασσική περίπτωση εξωγήινων
Μυστηριώδης εξαφάνιση; Τσεκ. Καμία λογική εξήγηση; Τσεκ. Κανένα στοιχείο; Τσεκ. Ε, τότε προφανώς και οι επιβάτες και το πλήρωμα του boeing απήχθηκαν από εξωγήινους, σύμφωνα με αρκετούς χρήστες του Internet, οι οποίοι μάλιστα έφτασαν σε σημείο να αναφέρουν ότι ένα UFO εντοπίστηκε από τα ραντάρ, πριν την εξαφάνιση του αεροπλάνου.

Αεροπειρατεία μέσω smartphone
Και όμως γίνεται, τουλάχιστον σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ιστοσελίδας Sunday Express, η οποία θεωρεί ότι το αεροσκάφος «χακαρίστηκε» εξ αποστάσεως με την χρήση κινητού τηλεφώνου και συνετρίβη μέσω ραδιοκυμάτων που στάλθηκαν στο κεντρικό του σύστημα. Αναφέρει επίσης, ότι αυτού του είδους το «χακάρισμα» μπορεί να γίνει και με στικάκι USB.

O Έντουαρντ Σνόουντεν
O χρήστης του Reddit εν ονόματι Dark_Spectre υποστήριξε ότι κινεζικές ή αμερικανικές αρχές ίσως απήγαγαν το αεροσκάφος προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα απόρρητα συστήματα πληροφοριών των ΗΠΑ. Γιατί να το κάνουν αυτό; Όπως αναφέρει ο ίδιος τα επαγγέλματα των επιβατών του αεροσκάφους είναι αρκετά ύποπτα: «εκτελεστικός διευθυντής της IBM, ένας άνδρας που εργαζόταν στην αποθήκη εταιρείας που ενεπλάκη με την υπόθεση Σνόουντεν και μερικοί Αμερικανοί που εργάζονταν στο σύστημα ασφαλείας τηλεφωνικής εταιρείας, όλοι μαζί... σε ένα αεροπλάνο... το οποίο εξαφανίστηκε... Σύμπτωση;» Μα φυσικά και όχι!

Οι Illuminati
Φυσικά από τις θεωρίες συνομωσίας δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι συνήθεις ύποπτοι, οι Πεφωτισμένοι. Σύμφωνα με αρκετούς χρήστες, η εξαφάνιση της πτήσης οφείλεται στους Illuminati και τα σημεία ενεργειακής δίνης από τα οποία οι τελευταίοι ή «άλλα αρχαία εξωγήινα όντα» πραγματοποιούν τις επεμβάσεις τους. Πολλοί διαδικτυακοί σχολιαστές μάλιστα, υποδεικνύουν σκοτεινές φιγούρες που, κατά τους ίδιους, ευθύνονται για την - όποια - τύχη του αεροσκάφους.

Οι Αμερικανοί
Η Αμερική δεν θα μπορούσε να λείψει από τις θεωρίες συνομωσίας. Στην περίπτωση της εξαφάνισης της πτήσης ΜΗ370 το νησί Ντιέγκο Γκαρσία, στο οποίο υπάρχει αμερικανική βάση και βάση ανεφοδιασμού των Βρετανών και το οποίο βρισκόταν στη πορεία του αεροσκάφους, κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι το αεροσκάφος της Μalaysia Airlines κατευθυνόταν προς την αμερικανική βάση γεμάτο με πυρηνικά ή με βιολογικά όπλα. Και φυσικά οι Αμερικανοί το κατέρριψαν και εξαφάνισαν οποιοδήποτε ίχνος φοβούμενοι τα αντίποινα των Κινέζων.

Η Βόρεια Κορέα
Η άλλη δύναμη του... κακού που πιθανώς βοήθησε στο να χαθεί το αεροσκάφος είναι, σύμφωνα με τους συνομωσιολόγους του Internet, η Βόρεια Κορέα. Οι Βορειοκορεάτες αεροπειρατές δηλαδή, κατέλαβαν το αεροπλάνο και το οδήγησαν στη βορειοκορεατική πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ. Οι οπαδοί αυτής της θεωρίας, υποστηρίζουν ότι το αεροπλάνο διέθετε αρκετά καύσιμα για να φτάσει μέχρι εκεί.

Οι Ταλιμπάν
Εξαφάνιση αεροσκάφους; Μα φυσικά και το έκαναν οι Ταλιμπάν! Το αεροσκάφος, όπως έγραψε ο μιντιάρχης Ρούπερτ Μέρντοχ τις πρώτες ημέρες μετά την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 στο Twitter, κατελήφθη από αεροπειρατές και οδηγήθηκε στο βόρειο Πακιστάν.

Το τρίγωνο των Βερμούδων
Καιρό είχε να αναφερθεί το δημοφιλές «τρίγωνο», οπότε γιατί να μην επανέλθει στην επικαιρότητα και αυτό; Ο πρώτος άνθρωπος που επινόησε τη συγκεκριμένη θεωρία ήταν ένας Μαλαισιανός πολιτικός ο οποίος σε tweet του υποστήριξε πως «Ένα νέο Τρίγωνο των Βερμούδων εντοπίστηκε στα ύδατα του Βιετνάμ. Καλά εξοπλισμένες εξελιγμένες συσκευές δεν έχουν εκεί καμία χρησιμότητα».

Ο «αόρατος μανδύας»
Το γεγονός ότι στην πτήση βρίσκονταν 20 υπάλληλοι της Freescale Semiconductor, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή διαφόρων τεχνολογιών για πολεμικά αεροσκάφη, οδήγησε αρκετούς χρήστες του Internet να διατυπώσουν τη θεωρία ότι το αεροσκάφος έγινε… αόρατο και γι’ αυτό χάθηκε από τα ραντάρ. Όμως δεν σταματούν εκεί. Σύμφωνα με αυτήν την ιστοσελίδα http://beforeitsnews.com/, οι Κινέζοι κατέλαβαν το αεροσκάφος για να κλέψουν την τεχνολογία από τους επιβάτες – υπαλλήλους και την χρησιμοποίησαν για να το κάνουν αόρατο, ενώ είναι πολύ πιθανό το ίδιο ακριβώς να έγινε από τις ΗΠΑ, οι οποίες αποφάσισαν να καταρρίψουν το αεροσκάφος όταν κατάλαβαν ότι οι Κινέζοι θέλουν τη τεχνολογία.

Ταξίδι στον χρόνο
Τι πιο φυσιολογικό; Σύμφωνα με αυτήν εδώ τη συζήτηση σε φόρουμ του Reddit, το Boeing ταξίδεψε στον χρόνο και «προσγειώθηκε» κάπου στα ’70, σε περιοχή της Αμερικής. Οι Αμερικάνοι το πήραν και ανέστρεψαν την τεχνολογία του για να φτιάξουν το αυθεντικό Boeing 777 την δεκαετία του ’80. Λογικό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v