Αστυνομικοί ξυλοκοπούν κωφάλαλο λόγω ασυνεννοησίας

Κωφάλαλος καταθέτει μήνυση εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι μπέρδεψαν την νοηματική γλώσσα για επίθεση κατά της αρχής και τον ξυλοκόπησαν αγρίως.
Αστυνομικοί ξυλοκοπούν κωφάλαλο λόγω ασυνεννοησίας
Μήνυση εναντίον των αστυνομικών αρχών της νότιας Καλιφόρνιας έχει υποβάλλει ένας κωφάλαλος αμερικανός αρχιτέκτονας, τον οποίο ξυλοκόπησαν αστυνομικοί… κατά λάθος, όταν ερμήνευσαν τα σινιάλα της νοηματικής γλώσσας σαν επιθετική συμπεριφορά.

Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες, όταν ο κωφάλαλος Jonathan Meister συμφώνησε με τους πρώην συγκατοίκους να περάσει από το παλιό τους σπίτι και να πάρει κάποια παλιά του υπάρχοντα. Κάποιος από τους γείτονες τον πέρασε για διαρρήκτη και κάλεσε την αστυνομία, τα όργανα της οποίας έσπευσαν να του περάσουν χειροπέδες.

Όταν εκείνος προσπάθησε να τους εξηγήσει την κατάσταση χρησιμοποιώντας νεύματα της αμερικανικής νοηματικής γλώσσας, οι αστυνομικοί θεώρησαν πως τους επιτίθεται, και όπως υποστηρίζει ο Meister τον ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας και χρησιμοποίησαν εναντίον του «όπλο-ηλεκτροσόκ».

«Όταν ο βασικός τρόπος επικοινωνίας είναι με τα χέρια σου, και σου τα δεσμεύουν με χειροπέδες, στερώντας σου αυτή τη μέθοδο συνεννόησης, φοβάσαι», ανέφερε η δικηγόρος του κωφάλαλου αρχιτέκτονα. Οι αρχές του Hawthorne αρχικά κατηγόρησαν τον Meister για επίθεση εναντίον αξιωματικών, αλλά οι κατηγορίες στην συνέχεια αναιρέθηκαν.

Ο ίδιος όμως αποφάσισε να μηνύσει το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, επειδή οι εκπρόσωποί του καταπάτησαν τα δικαιώματά του, βιαιοπραγώντας εναντίον του εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς του. Όπως υποστηρίζει, οι αστυνομικοί θα έπρεπε να είχαν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν μαζί του, χρησιμοποιώντας χαρτί και μολύβι. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές απάντησαν πως τα όργανά τους προσπάθησαν να συνεννοηθούν αποτελεσματικά, αλλά εκείνος αντιστεκόταν. Δείτε λεπτομέρειες στο παρακάτω video.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v