SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Αστυνομικοί ξυλοκοπούν κωφάλαλο λόγω ασυνεννοησίας

Κωφάλαλος καταθέτει μήνυση εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι μπέρδεψαν την νοηματική γλώσσα για επίθεση κατά της αρχής και τον ξυλοκόπησαν αγρίως.

Αστυνομικοί ξυλοκοπούν κωφάλαλο λόγω ασυνεννοησίας

Μήνυση εναντίον των αστυνομικών αρχών της νότιας Καλιφόρνιας έχει υποβάλλει ένας κωφάλαλος αμερικανός αρχιτέκτονας, τον οποίο ξυλοκόπησαν αστυνομικοί… κατά λάθος, όταν ερμήνευσαν τα σινιάλα της νοηματικής γλώσσας σαν επιθετική συμπεριφορά.

Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες, όταν ο κωφάλαλος Jonathan Meister συμφώνησε με τους πρώην συγκατοίκους να περάσει από το παλιό τους σπίτι και να πάρει κάποια παλιά του υπάρχοντα. Κάποιος από τους γείτονες τον πέρασε για διαρρήκτη και κάλεσε την αστυνομία, τα όργανα της οποίας έσπευσαν να του περάσουν χειροπέδες.

Όταν εκείνος προσπάθησε να τους εξηγήσει την κατάσταση χρησιμοποιώντας νεύματα της αμερικανικής νοηματικής γλώσσας, οι αστυνομικοί θεώρησαν πως τους επιτίθεται, και όπως υποστηρίζει ο Meister τον ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας και χρησιμοποίησαν εναντίον του «όπλο-ηλεκτροσόκ».

«Όταν ο βασικός τρόπος επικοινωνίας είναι με τα χέρια σου, και σου τα δεσμεύουν με χειροπέδες, στερώντας σου αυτή τη μέθοδο συνεννόησης, φοβάσαι», ανέφερε η δικηγόρος του κωφάλαλου αρχιτέκτονα. Οι αρχές του Hawthorne αρχικά κατηγόρησαν τον Meister για επίθεση εναντίον αξιωματικών, αλλά οι κατηγορίες στην συνέχεια αναιρέθηκαν.

Ο ίδιος όμως αποφάσισε να μηνύσει το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, επειδή οι εκπρόσωποί του καταπάτησαν τα δικαιώματά του, βιαιοπραγώντας εναντίον του εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς του. Όπως υποστηρίζει, οι αστυνομικοί θα έπρεπε να είχαν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν μαζί του, χρησιμοποιώντας χαρτί και μολύβι. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές απάντησαν πως τα όργανά τους προσπάθησαν να συνεννοηθούν αποτελεσματικά, αλλά εκείνος αντιστεκόταν. Δείτε λεπτομέρειες στο παρακάτω video.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2