Ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον Αντετοκούνμπο

Φωτιά πήραν τα social media από ρατσιστές που απειλούσαν την οικογένεια Αντετοκούνμπο, επειδή… παρεξήγησαν το μήνυμα στη φανέλα του Θανάση.
Ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον Αντετοκούνμπο
Απειλές δέχτηκε η οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μέσα από τα social media, από ρατσιστές που θεώρησαν… ύβρη προς το ελληνικό έθνος την φανέλα του Θανάση Αντετοκούνμπο, στο All Star Game του NBDL.

Τα δύο αδέλφια έγραψαν ιστορία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αφού έγιναν οι πρώτοι Έλληνες που συμμετείχαν σε All Star Weekend. Θέλοντας να ευχαριστήσει τον αδελφό του, που τον βοήθησε, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο φόρεσε ένα μπλουζάκι που έγραφε “Greek Freak Nation”.

“Greek Freak” βάφτισαν οι αμερικανοί σχολιαστές του NBA τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αναφερόμενοι στις εξωπραγματικές του επιδόσεις, ενώ όσο αφορά την λέξη “nation” μπορεί σε ακριβή μετάφραση να σημαίνει «έθνος», αλλά στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζεται ως «ομάδα φιλάθλων». Συχνά μεγάλοι σταρ του ΝΒΑ, όπως ο Κόμπι Μπράιαντ ή ο Λεμπρόν Τζέιμς απευθύνονται στους οπαδούς των ομάδων τους ως “Lakers Nation” ή “Heat Nation”. Σε ελεύθερη μετάφραση, λοιπόν, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε «Οπαδοί του ελληνικού θαύματος».

Η άγνοια, όμως, είναι επικίνδυνη, κι έτσι ομάδες ρατσιστών που δεν ομιλούν την αγγλική, κατέφυγαν σε απειλές εναντίον της οικογένειας μέσα από τα social media, ενώ έφτασαν να… απαιτήσουν ακόμα και την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας που μόλις πέρυσι και μετά από πολύ κόπο κατάφερε να αποκτήσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Πηγή: Enet.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v