Πότε θα γίνουν οι εκλογές

Τις τελικές ημερομηνίες για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών ψήφισε χθες η ολομέλεια της Βουλής. Δείτε πότε θα πραγματοποιηθούν.
Πότε θα γίνουν οι εκλογές
Οριστικοποιήθηκαν χθες με την σχετική ρύθμιση στην βουλή οι ημερομηνίες για τις διπλές εκλογές του Μαΐου. Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 μαζί με τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών, ενώ την Κυριακή στις 18 Μαΐου θα γίνει ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών.

Η τροπολογία, η οποία είχε ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «δίκαιη δίκη», ψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις απο την Αντιπολίτευση σχετικά με την ρύθμιση για την απαγόρευση του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε ομογενείς και νόμιμους μετανάστες. Αναφερόμενος στο θέμα ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε την κυβερνητική ρύθμιση επικαλούμενος την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία είναι αντισυνταγματική η δυνατότητα συμμετοχής των μεταναστών στις εκλογές.

Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τους κυβερνώντες αν πιστεύουν ότι θα μαζέψουν ψήφους με το να κόβουν την ψήφο των νόμιμων μεταναστών, ενώ αναφερόμενος στην αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των ευρωβουλευτών με σταυροδοσία έκανε λόγο για «απόπειρα νόθευσης των εκλογών».

Ν.Γ.
Πηγή: Έθνος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v