Το video για την Κεφαλονιά που συγκινεί το διαδίκτυο

Δείτε το συγκινητικό video για την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά που ανέβασε στο διαδίκτυο οικογένεια Γερμανών, η οποία αποφάσισε να μετακομίσει στο νησί.
Το video για την Κεφαλονιά που συγκινεί το διαδίκτυο
Τις τελευταίες ημέρες ένα video που κινηματογράφησε οικογένεια γερμανών στην Κεφαλονιά κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ευαισθητοποιεί τον κόσμο σχετικά με την κατάσταση των σεισμοπαθών στο νησί.

Πρόκειται για το πεντάλεπτο video με τίτλο «Kefalonia insomnia», πίσω από το οποίο βρίσκεται η οικογένεια Κούλακ, η οποία λατρεύει το νησί και την τελευταία πενταετία ετοιμάζει σπίτι για να μείνει μόνιμα εκεί.

Οι Αλεξάνδρα και Ντάνιελ Κούλακ και τα τρία τους παιδιά επισκέπτονταν ανελλιπώς την Κεφαλονιά τα τελευταία είκοσι χρόνια, και πρόσφατα αποφάσισαν να μετακομίσουν στο Ρίφι.

Όταν οι πρόσφατες σεισμικές δονήσεις έπληξαν το νησί, το ζευγάρι των κινηματογραφιστών αποφάσισαν να αποτυπώσουν σε μια μικρού μήκους ταινία τις εικόνες των καταστροφών, των απελπισμένων σεισμοπαθών και των αντιδράσεων προς τους πολιτικούς που κατέφτασαν στο νησί. «Το πρώτο πράγμα που μας ήρθε στο μυαλό μετά τον σεισμό ήταν πώς να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στο Ληξούρι. Δεν οδηγούμε φορτηγά και μηχανήματα για να ανοίξουμε δρόμους ή να φέρουμε εφόδια. Μπορούμε όμως να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι οι Κεφαλονίτες χρειάζονται βοήθεια», αναφέρουν στο Έθνος.

Οι ίδιοι δηλώνουν κατάπληκτοι από την ανταπόκριση των θεατών στο διαδίκτυο, ενώ τονίζουν πως φρόντισαν να τοποθετήσουν στο τέλος του video αισιόδοξες εικόνες από τις ομορφιές της Κεφαλονιάς, ώστε να δείξουν πως παραμένει ακόμη ένας «παράδεισος». Άλλωστε, το λεκτικό μήνυμα στο τέλος του video καλεί τους θεατές σε δράση: «Πού πας; Time to assist» (ώρα να βοηθήσεις). Δείτε ολόκληρο το video παρακάτω:



Πηγή: Εθνος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v