Τι ρωτούν οι χρήστες του Google για την Ελλάδα;

Οι συχνότεροι όροι αναζήτησης στο Google για τα κράτη της Ευρώπης έγιναν… χάρτες που αποκαλύπτουν τη γνώμη και τις απορίες των χρηστών για κάθε χώρα.
Τι ρωτούν οι χρήστες του Google για την Ελλάδα;
Ποια χώρα της Ευρώπης θεωρούν οι χρήστες του διαδικτύου την πιο… gay απ’ όλες; Γιατί η Ελλάδα είναι τόσο σημαντική; Πώς βλέπουν κάθε ευρωπαϊκή ή ασιατική χώρα οι άνθρωποι ανά τον κόσμο;

Τα autocompletes του Google, οι αυτόματες δηλαδή συμπληρώσεις που προτείνει η δημοφιλής μηχανή αναζητήσεων κάθε φορά που κάποιος πληκτρολογεί “why is <όνομα χώρας> so…”, μετατράπηκαν σε χάρτες, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη σε όλα τα social media και έδωσαν μια εικόνα στους χρήστες τους για το πώς βλέπει το internet κάθε χώρα της Ευρώπης και της Ασίας.

Στον ευρωπαϊκό χάρτη, βλέπουμε πως η συχνότερη ερώτηση παγκοσμίως όσον αφορά την Ελλάδα είναι «γιατί είναι τόσο σημαντική;». Για τις γύρω χώρες των Βαλκανίων, οι συχνότερες αναζητήσεις έχουν να κάνουν με την φτώχια τους, για τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης για τον πλούτο τους, ενώ αίσθηση κάνουν οι αυτόματες συμπληρώσεις για χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία, που αντιστοιχούν στα επίθετα «ρατσιστική» και «gay» αντίστοιχα. Δείτε όλες τις αυτόματες συμπληρώσεις για τις ευρωπαϊκές χώρες στον παρακάτω χάρτη.



Όσο για τις ασιατικές χώρες, οι χρήστες του Google ρωτούν συχνότερα περί… μεγέθους – γιατί για παράδειγμα είναι τόσο μεγάλα τα κράτη της Ρωσίας και του Καζακστάν ή τόσο μικρή η Μογγολία. Στην Ινδία αντιστοιχεί το επίθετο «φτωχή», στην Κίνα το «μολυσμένη» και στις χώρες της Μέσης Ανατολής ξεχωρίζουν οι χαρακτηρισμοί «σημαντικός» και «απειλή». Δεν λείπει και το Αζερμπαϊτζάν, για το οποίο οι χρήστες του Google ρωτούν… «γιατί είναι στη Eurovision». Δείτε τον χάρτη της Ασίας παρακάτω και εδώ τους αντίστοιχους πολιτικούς χάρτες για να κάνετε τις αντιστοιχίσεις. 



Να σημειώσουμε πως σε δική μας αναζήτηση στο Google, το “why is Greece so” δίνει ως πρώτη αυτόματη συμπλήρωση την λέξη «white» (γιατί δηλαδή τα – νησιώτικα- σπίτια βάφονται τόσο λευκά) και δεύτερη την λέξη «important», αλλά η διαφορά πιθανότατα οφείλεται στο ότι πρόκειται για την ελληνική έκδοση της μηχανής αναζήτησης.

Πηγή: Huffington Post

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v