85 πλούσιοι = 3,5 δισεκατομμύρια φτωχοί!

Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, η οικονομική ανισότητα στον πλανήτη εντείνεται και η ανθρώπινη πρόοδος απειλείται, προειδοποιεί νέα διεθνής έρευνα.
85 πλούσιοι = 3,5 δισεκατομμύρια φτωχοί!
Ο πλούτος των 85 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, συνδυαστικά, ισοδυναμεί σήμερα με τον πλούτο του μισού πληθυσμού του κόσμου -ή των 3,5 δισ. φτωχότερων ανθρώπων του κόσμου-, σύμφωνα με νέα μελέτη της Oxfam.

Ο συγκεκριμένος οργανισμός βοήθειας και ανάπτυξης δημοσίευσε μελέτη με τίτλο «Δουλεύοντας για του Λίγους», στην οποία καταγράφει την οικονομική ανισότητα που δημιουργείται διεθνώς από τον ραγδαίο… πλουτισμό των πλουσιότερων, προειδοποιώντας για τους μεγάλους κινδύνους που αυτό ενέχει για την «ανθρώπινη πρόοδο».

Σύμφωνα με την έκθεση, 210 άνθρωποι έγιναν δισεκατομμυριούχοι τον τελευταίο χρόνο, και εντάχθηκαν στις τάξεις μιας... επίλεκτης ομάδας 1.426 ατόμων με συνδυασμένη καθαρή αξία 5,4 τρισ. δολαρίων. Ο πλούτος του πλουσιότερου 1% των ανθρώπων διεθνώς ανέρχεται πλέον σε 110 τρισ. δολάρια, ή 65 φορές τον συνολικό πλούτο του χαμηλότερου 50% του παγκόσμιου πληθυσμού.

«Αυτή η τεράστια συγκέντρωση οικονομικών πόρων στα χέρια των λιγότερων αντιπροσωπεύει μια σημαντική απειλή για τα πολιτικά και οικονομικά συστήματα», προειδοποιεί η έκθεση. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Euro2day.gr 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v