Σοκ: 500 δελφίνια έτοιμα για σφαγή για χάρη εθίμου

Εκατοντάδες δελφίνια σκοτώθηκαν στην Ιαπωνία στο ετήσιο κυνήγι δελφινιών, το οποίο υπερασπίζουν οι ιαπωνικές αρχές, παρά την διεθνή κατακραυγή.
Σοκ: 500 δελφίνια έτοιμα για σφαγή για χάρη εθίμου
Γιαπωνέζοι ψαράδες κυκλώνουν περίπου 500 δελφίνια και τα παγιδεύουν σε έναν μικρό κολπίσκο στο Taiji της Ιαπωνίας. Στην συνέχεια τα θανατώνουν, τα σφάζουν και πωλούν το κρέας τους. Όσα δεν σφαγιάζονται, πωλούνται ως λάφυρα και ζουν σε αιχμαλωσία και μερικά αφήνονται ξανά ελεύθερα στη θάλασσα. Πρόκειται για το ετήσιο «έθιμο» του κυνηγιού δελφινιών του Taiji.

Αυτό το αιματηρό έθιμο έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και αντιδράσεις από οργανώσεις που εναντιώνονται στην βαρβαρότητα ενάντια στα ζώα, ενώ έχει αποτελέσει και το θέμα της ταινίας «The Cove» που βραβεύτηκε με Όσκαρ. Η οργάνωση Sea Shepherd Conservation Society μάλιστα φρόντισε να δημοσιεύσει βίντεο με τα άτυχα δελφίνια να προσπαθούν μάταια να αποφύγουν την αιχμαλωσία και να μένουν χωρίς τροφή στον κόλπο επί τέσσερις ημέρες.

Παρά την κατακραυγή της Δύσης όμως, οι ιαπωνικές αρχές υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα τοπικό έθιμο που σε τίποτα δεν διαφέρει από την σφαγή άλλων ζώων για το κρέας τους. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, πρόκειται για μια νόμιμη πρακτική, που μάλιστα συμβάλλει στην προστασία των αλιευτικών πεδίων.

Στο παρακάτω video, μπορείτε να δείτε εικόνες από το κυνήγι του Taiji – προειδοποιούμε ότι είναι ιδιαίτερα σκληρές.



Πηγή: CNN
 



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v