Ποιες ελληνικές περιοχές πλήττονται από τον κυκλώνα

Κατέφτασε στην Ελλάδα ο κυκλώνας Κλεοπάτρα που έπληξε την Σαρδηνία, προκαλώντας προβλήματα στην Αττική. Δείτε ποιες περιοχές αναμένεται να «χτυπήσει».
Ποιες ελληνικές περιοχές πλήττονται από τον κυκλώνα
Στην Ελλάδα έφτασε, εξασθενημένος αλλά παρ’ όλα αυτά απειλητικός ο κυκλώνας Κλεοπάτρα που έπληξε την Σαρδηνία. Η έλευσή του στην χώρα συνοδεύθηκε με ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές, ενώ στην Αττική προκάλεσε σοβαρά συγκοινωνιακά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, οι «χείμαρροι» που προκάλεσε η νεροποντή έκλεισαν την οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη ως τη Χαμοστέρνας, ενώ διακόπηκε και η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού στο φαληρικό δέλτα στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς πλημμύρισε η υπόγεια γέφυρα.

Ύδατα συσσωρεύθηκαν και στη λεωφόρο Μαρκοπούλου, ενώ κατολισθήσεις παρατηρήθηκαν στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Μέχρι το μεσημέρι, ωστόσο, η κυκλοφορία στο λεκανοπέδιο Αττικής αποκαταστάθηκε. Εν τω μεταξύ, κρουαζιερόπλοιο με σημαία του Παναμά προσέκρουσε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στον λιμενοβραχίονα του Πειραιά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Επιδείνωση από το βράδυ της Τετάρτης

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα επιδεινωθούν εκ νέου από το βράδυ της Τετάρτης με ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα. Την Πέμπτη, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν από τις μεσημεριανές ώρες και στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, ολόκληρο το Αιγαίο και πιθανώς και στη Θράκη. Από την Παρασκευή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.

ΠηγήΕΜΥ με πληροφορίες από ethnos.gr 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v