Google-Mircrosoft… μαζί κατά παιδικής κακοποίησης

Μέτρα κατά του περιεχομένου παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης ανακοίνωσαν η Microsoft και η Google, επιχειρώντας να βάλουν φρένο στις αναζητήσεις παιδόφιλων.
Google-Mircrosoft… μαζί κατά παιδικής κακοποίησης
Οι διαδικτυακοί κολοσσοί Google και Microsoft ανακοίνωσαν πως θα λάβουν μέτρα ενάντια στην εμφάνιση εικόνων παιδικής κακοποίησης στον ιστό, μπλοκάροντας σχετικούς όρους αναζήτησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκτελεστικού πρόεδρου της Google, Eric Schmidt, η εταιρία έχει συγκεντρώσει ομάδα 200 ειδικών που ασχολούνται με αυτό το ζήτημα, και η διοίκηση της Google αναμένει να κατορθώσει το μπλοκάρισμα περίπου 100.000 όρων αναζήτησης που σχετίζονται ξεκάθαρα με εικόνες παιδικής κακοποίησης.

Μάλιστα, με την χρήση νέων αλγορίθμων, θα εμφανίζεται πλέον μήνυμα στους χρήστες που θα αναζητούν αντίστοιχα αποτελέσματα, το οποίο θα εξηγεί πως η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι παράνομη και θα προσφέρει την επιλογή εύρεσης βοήθειας για τέτοια ζητήματα. Παράλληλα, αντίστοιχη εφαρμογή για εντοπισμό video με υλικό παιδικής κακοποίησης βρίσκεται στα «σκαριά» από τους ιθύνοντες του Youtube.

Τα συγκεκριμένα μέτρα, που χαιρέτισε ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος είχε ζητήσει εδώ και μήνες από τις τεχνολογικές εταιρίες να λάβουν μέτρα, θα εφαρμοστούν αρχικά στην Μεγάλη Βρετανία και μέσα σε διάστημα έξι μηνών, σε άλλες 158 χώρες στον κόσμο.

Οι υπεύθυνοι των δύο εταιριών αναμένουν με αυτά τα μέτρα να αποτρέπουν την αναζήτηση εικόνων παιδικής πορνογραφίας ή κακοποίησης. «Η Microsoft έχει μηδενική ανοχή στο περιεχόμενο παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης… Πρέπει μαζί να αντιμετωπίσουμε τα κύρια προβλήματα της δημιουργίας, διανομής και κατανάλωσης τέτοιου περιεχομένου», δήλωσε από την πλευρά του, εκπρόσωπος της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρίας.

Ωστόσο, Ιδρύματα και Κέντρα εναντίον της Παιδικής Κακοποίησης προειδοποιούν πως αυτά τα μέτρα δεν αρκούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου. «Δεν νομίζω πως δεν κάνουν την διαφορά στην προστασία παιδιών από παιδόφιλους. Δεν στρέφονται στην Google για να αναζητήσουν εικόνες. Προτιμούν τις “σκοτεινές γωνιές” του διαδικτύου, στις λεγόμενες “peer-to-peer” ιστοσελίδες», δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Παιδικής Εκμετάλλευσης και Οnline Προστασίας της Βρετανίας, Jim Gamble.

Πηγή: Express.co.uk με πληροφορίες από Mashable 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v