Κίνητρο για... μαρτυριάρηδες από Στουρνάρα

Στο ενδεχόμενο να ισχύσουν διατάξεις παροχής κινήτρων για όσους καταγγέλλουν φορολογικά αδικήματα, αναφέρθηκε με έγγραφό του ο Υπουργός Οικονομικών.
Κίνητρο για... μαρτυριάρηδες από Στουρνάρα
«Η συνεχής ηθική ευαισθητοποίηση και εγρήγορση των πολιτών είναι προϋπόθεση για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος ανεξάρτητα από τα υλικά κίνητρα που δύναται να θεσμοθετηθούν», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, για το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις παροχής κινήτρων για όσους καταγγέλλουν φορολογικά αδικήματα.

Προηγήθηκε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Νταβλούρου, με την οποία καλούσε τα αρμόδια υπουργεία να εξηγήσουν για ποιο λόγο, εδώ και πέντε χρόνια, δεν υλοποιείται το νομικό εργαλείο παροχής κινήτρων, με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου, λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων.

«Η ενεργητική συνδρομή των πολιτών στην εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης δημόσιας πολιτικής για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της παραβατικότητας, είναι μείζονος σημασίας», αναφέρει ο κ. Στουρνάρας, ενημερώνοντας τον βουλευτή ότι «δεδομένου αυτού, τα διαλαμβανόμενα στην ερώτηση τελούν υπό εξέταση από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της τρέχουσας κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τη χάραξη της ως άνω πολιτικής».

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v