Άγγλοι μάγοι… διεκδικούν το όνομα της Χρυσής Αυγής!

Τάγμα αποκρυφιστικής οργάνωσης από την Βρετανία που ονομάζεται «Χρυσή Αυγή» διεκδικεί την αποκλειστικότητα του ονόματος από τους έλληνες ακροδεξιούς.
Άγγλοι μάγοι… διεκδικούν το όνομα της Χρυσής Αυγής!
«Μια κρυφή αγγλική εταιρεία που περιλαμβάνει μάγους και αποκρυφιστές επιτίθεται στο ελληνικό ακροδεξιό κόμμα διότι τους έκλεψε το όνομα». Έτσι ξεκινά το δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «La Libre Belgique» με τίτλο «Η μαγεία ενάντια στην Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για μια αποκρυφιστική οργάνωση μάγων που ονομάζεται «Hermetic Order of the Golden Dawn», η οποία ιδρύθηκε το 1888, αλλά όπως συνηθίζεται με τις κρυφές οργανώσεις, δεν κατοχύρωσε το όνομά της.

Αυτό σημαίνει πως πρακτικά το «Τάγμα της Χρυσής Αυγής» δεν έχει νομική δυνατότητα να εξαναγκάσει το ομώνυμο ελληνικό κόμμα να αλλάξει ονομασία. Ωστόσο, όπως αναφέρει το βελγικό δημοσίευμα, οι μάγοι έχουν στραφεί στο διαδίκτυο, όπου «οι χιτλερικοί χαιρετισμοί αντικατέστησαν τις καβαλιστικές τελετές στα google images, και μέσω ανοιχτών επιστολών διεκδικούν την αποκλειστικότητα του ονόματος».

Η εφημερίδα επισημαίνει πως οι τελετές του εν λόγω τάγματος προκάλεσαν στο παρελθόν την περιέργεια γνωστών συγγραφέων όπως οι B. Stoker (Δράκουλας) και William Butler Yeats.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v