Βουτιά θανάτου για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κατάδυσης

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης, Nicholas Mevoli, πνίγηκε προσπαθώντας να καταρρίψει το ρεκόρ του σε ετήσιο διαγωνισμό στις Μπαχάμες.
Βουτιά θανάτου για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κατάδυσης
Τραγικό θάνατο βρήκε ο 32χρονος Nicholas Mevoli, παγκόσμιος πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης από τη Νέα Υόρκη, στην προσπάθειά του να πετύχει νέο ρεκόρ. Ο πρωταθλητής συμμετείχε σε καταδυτικό αγώνα στις Μπαχάμες χτες, Κυριακή 17 Νοεμβρίου, όπου προσπάθησε να φτάσει σε βάθος 72 μέτρων με μια ανάσα, χωρίς την βοήθεια πτερυγίων.

Όταν έφτασε στην επιφάνεια της θάλασσας, έκανε νεύμα πως όλα είχαν πάει καλά. Τριάντα δευτερόλεπτα μετά, έχασε τις αισθήσεις του, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές και οι τοπικές Αρχές. Οι γιατροί που τον εξέτασαν δήλωσαν πως παρουσίασε πρόβλημα αναπνοής κατά την ανάδυση του, ενώ οι εξετάσεις έδειξαν σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονες.

"Ο διαγωνισμός ελεύθερης κατάδυσης, έχει ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ ασφαλείας, αλλά το συγκεκριμένο άθλημα δεν μπορεί να θεωρηθεί ακίνδυνο, κάτι που είναι απόλυτα κατανοητό από όλους τους ελεύθερους δύτες", δήλωσαν εκπρόσωποι της διοργανώτριας εταιρείας, Vertical Blue.

Ο δεκαήμερος διαγωνισμός, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις Μπαχάμες, συγκέντρωσε φέτος 56 δύτες από 21 χώρες οι οποίοι έλαβαν μέρος στο αγωνιστικό κομμάτι των εκδηλώσεων. Στην ελεύθερη κατάδυση, οι δύτες βουτούν και επιστρέφουν πάλι στην επιφάνεια με μία μόνο ανάσα, αποφεύγοντας εξοπλισμούς όπως είναι οι φιάλες οξυγόνου.

Πηγή: New York Times
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v