«Ο Ιησούς ήταν ο πρώτος χρήστης… του Twitter»!

Καρδινάλιος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας υποστηρίζει πως ο Ιησούς ήταν στην ουσία ο πρώτος χρήστης του Twitter. Δείτε πού βασίζει την άποψή του.
«Ο Ιησούς ήταν ο πρώτος χρήστης… του Twitter»!
Ο Ιησούς ήταν ο πρώτος χρήστης του Twitter. Τάδε έφη ο Καρδινάλιος Gianfranco Ravasi από το Βατικανό. Σύμφωνα με τον κληρικό της Καθολικής Εκκλησίας, ο Ιησούς ήταν ο πρώτος tweeter, καθώς τα μηνύματά του ήταν «σύντομα και μεστά νοήματος».

Στο παραπάνω σχόλιο προχώρησε ο καρδινάλιος Ravasi κατά την διάρκεια συνεδρίου ενώπιον του ιταλικού Τύπου. Δήλωσε μάλιστα πως ο Χριστός «τουίταρε πριν από κάθε άλλον, με διδαχές μικρότερες των 45 χαρακτήρων, όπως το γνωστό “Αγαπάτε αλλήλους”».

Ο συγκεκριμένος κληρικός είναι ο Πρόεδρος του Παπικού Συμβουλίου σε θέματα πολιτισμού – ο αντίστοιχος «υπουργός Πολιτισμού» μιας συμβατικής κυβέρνησης. Διατηρεί μάλιστα δικό του λογαριασμό στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, με πάνω από 56.000 followers.

«Με τρόπο ανάλογο της σημερινής τηλεόρασης, ο Ιησούς μετέφερε ένα μήνυμα μέσω μιας ιστορίας ή ενός συμβόλου», συμπλήρωσε, συνδέοντας τον Χριστό με ακόμη έναν τρόπο με την σύγχρονη τεχνολογία. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι οι άνθρωποι του κλήρου θα πρέπει να χρησιμοποιούν κάθε μέσο που τους παρέχει η τεχνολογία και το διαδίκτυο ώστε να περάσουν το μήνυμα του Θεού. Άλλωστε ακόμη και ο ίδιος ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ έγινε ο πρώτος Ποντίφικας με δικό του λογαριασμό στο Twitter, καλώντας μάλιστα τους (στην κυριολεξία) πιστούς ακολούθους του να του κάνουν ερωτήσεις μέσω του hashtag #AskPontifex.

Πηγή: Daily Mail 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v