SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Βατικανό: Υπόδειγμα Καθολικού ο Homer Simpson!

Σε πρότυπο Καθολικού Χριστιανού αναγόρευσε το Βατικανό τον γνωστό οικογενειάρχη της τηλεοπτικής σειράς «The Simpsons», σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday’s Obserbatore Romano.

Βατικανό: Υπόδειγμα Καθολικού ο Homer Simpson!

Ο Homer Simpson δεν είναι το καλύτερο δείγμα συνετού πατέρα. Λατρεύει την μπύρα και τα ντόνατς, πειράζει τον ευαγγελιστή γείτονά του και δεν φημίζεται για το υψηλό IQ του. Παρ’ όλα αυτά, αυτός και ο γιος του, Bart, αποτελούν για το Βατικανό ένα καλό δείγμα ενασχόλησης με την θρησκεία.

«Λίγοι το γνωρίζουν, και εκείνος κάνει τα πάντα για να το κρύψει. Αλλά είναι αλήθεια: ο Homer J. Simpson είναι Καθολικός», αναφέρει σε δημοσίευμά της η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού, Sunday’s Observatore Romano.

Ορμώμενη από την ανάλυση ενός Ιησουίτη ιερέα, ο οποίος μελέτησε ενδελεχώς το επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Πατέρας, Υιός και ο Άγιος Guest Star», το Βατικανό καταλήγει στο συμπέρασμα πως η δημοφιλής σειρά κινουμένων σχεδίων είναι από τα ελάχιστα τηλεοπτικά προγράμματα, στα οποία το θέμα της θρησκείας εμφανίζεται συχνά.

Η πασίγνωστη «κίτρινη» οικογένεια προσεύχεται πάντα πριν το φαγητό, πιστεύει στην «δύναμη από ψηλά» και στην μετά θάνατον ζωή και με τον δικό της μοναδικό τρόπο είναι πιστή. Αυτά τα στοιχεία, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, καθιστούν τα επεισόδια της σειράς κατάλληλα για παρακολούθηση από μικρά παιδιά.

Οι «Simpsons» βρίσκονται πλέον στον 22ο τηλεοπτικό κύκλο τους, αποτελώντας την μακροβιότερη αμερικανική σειρά. Ο παραγωγός του επιτυχημένου sitcom, Al Jean, ωστόσο, βρέθηκε προ μεγάλης εκπλήξεως όταν πληροφορήθηκε τα νέα από το Βατικανό. «Έχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι ο Homer δεν είναι Καθολικός. Δεν νομίζω πως θα μπορούσε να περάσει κάποια Παρασκευή που να μην φάει κρέας», επισήμανε ο Jean.

Παρ’ όλα αυτά, η ηγεσία του Καθολικού κόσμου συνεχίζει να πιστεύει πως ο τηλεοπτικός «Όμηρος» αποτελεί γνήσιο τέκνο της. Σε παλιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας του Βατικανού είχε αναφερθεί και πάλι η θρησκειολογική αξία της αμερικανικής σειράς με τα λόγια: «τρυφερή αλλά αυθάδης, σκανδαλώδης και ειρωνική, ζωηρή και βαθιά, φιλοσοφική και καμιά φορά θρησκευτική, ένα κράμα ποπ κουλτούρας και της μηδενιστικής αμερικανικής μεσαίας τάξης».

Όλοι εσείς οι «πιστοί» του απρόβλεπτου Homer, θεωρείτε ότι είναι πιστός και θρησκευόμενος; Μήπως πρόκειται για αποτυχημένη προσπάθεια του Βατικανού να προσεγγίσει τους νέους; Δείτε το παρακάτω video και σχολιάστε.Πηγή: Reuters.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η λογική στους ερωτευμένους είναι σαν τον δαυλό μέσα στην ομίχλη. Φωτίζει, αλλά δεν διαλύει."

Φραγκίσκος Βάκων, Άγγλος φιλόσοφος

 • 1095 - Την τελευταία ημέρα του Συμβουλίου του Κλερμόν, ο Πάπας Ουρβανός Β΄ ορίζει τον επίσκοπο Αντεμάρ του Πουί και τον κόμη Ραϊμόνδο Δ' της Τουλούζης ως επικεφαλής της Α' Σταυροφορίας στους Αγίους Τόπους.
  1520 - Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού.
  1582 - Ο 18χρονος Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και η 26χρονη Ανν Χάθαγουεϊ πληρώνουν 40 αγγλικές λίρες για να βγάλουν άδεια γάμου.
  1814 - Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που κάνει χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.
  1821 - Ο Παναμάς κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
  1895 - Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική. Συμμετέχουν 6 αυτοκίνητα, τρέχουν για 55 μίλια, και ο νικητής αναπτύσσει μέση ταχύτητα 7 μιλίων την ώρα.
  1910 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, με 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.
  1964 - Εκτόξευση του αμερικανικού διαστημοπλοίου Mariner 4, του πρώτου που μετέδωσε κοντινές εικόνες του πλανήτη Άρη

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v