Η Google σβήνει 15 κεράκια και το γιορτάζει

Η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης κλείνει σήμερα τα 15 της χρόνια, και το γιορτάζει με παιχνίδια, εκπλήξεις και μεγάλες αλλαγές.
Η Google σβήνει 15 κεράκια και το γιορτάζει
Τα δεκαπέντε της χρόνια κλείνει σήμερα η Google, που αποφάσισε να το γιορτάσει… εκεί απ’ όπου ξεκίνησε: Στο γκαράζ του Menlo Park διοργανώθηκε ειδικό event, στο οποίο οι άνθρωποι της εταιρείας που άλλαξε το internet όπως (δεν) το ξέραμε ανακοίνωσαν όλες τις αλλαγές που έρχονται στη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης του παγκόσμιου ιστού.

Πρώτη και σημαντικότερη είναι η χρήση ενός νέου αλγορίθμου που ακούει στο όνομα Hummingbird, και ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί τη μεγαλύτερη αναβάθμιση μετά το σύστημα Caffeine που εισήχθη το 2010 για την κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Ο νέος αλγόριθμος έχει κυκλοφορήσει “σιωπηλά” εδώ και περίπου ένα μήνα, επηρεάζει το 90% των συνολικών αναζητήσεων και αποδίδει πολύ καλύτερα στα μεγάλα και περίπλοκα αιτήματα. Επιπλέον, το Knowledge Graph γίνεται πλέον εξυπνότερο με καινούρια φίλτρα και ένα νέο εργαλείο συγκρίσεων (για φαγητά, πλανήτες, ράτσες σκύλων κ.α.).

Συνεχίζοντας η Google ανακοίνωσε μελλοντική αναβάθμιση της εφαρμογής Google Search για iOS συσκευές που θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν πιο καθαρά το ημερολόγιο και τα events cards τους από την αρχική σελίδα, να μεταφέρουν υπενθυμίσεις μεταξύ iOS και Android συσκευών και να λαμβάνουν push notifications.

Φυσικά, από την επέτειο της Google δε θα μπορούσαν να λείψουν και οι γνωστές «εκπλήξεις» της εταιρείας, ένα νέο εορταστικό Google Doodle, το Piñata Doodle game, στο οποίο «χτυπάμε» με το space του πληκτρολογίου ένα αστέρι για να πέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες καραμέλες στο έδαφος, και ένα ταξιδιάρικο Easter Egg: αν πληκτρολογήσετε στη μηχανή αναζήτησης "Google in 1998" (θα πρέπει να είστε στην έκδοση Google.com, όχι στην ελληνική, και να μην έχετε κάνει log in) θα μεταφερθείτε στο περιβάλλον και την εμφάνιση που είχε πριν από 15 χρόνια.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v