Google autocomplete: Οι Έλληνες το κάνουν… καλύτερα

Η αυτόματη συμπλήρωση των λέξεων στην ελληνική έκδοση του Google, έχει την ίδια – και περισσότερη - πλάκα με την αντίστοιχη της αγγλικής. «Πώς μπορώ… να ξεχάσω τα λυτά της μαλλιά», «Γιατί… οι άντρες αγαπούν τις σκύλες» και η αναζήτηση συνεχίζεται…
Google autocomplete: Οι Έλληνες το κάνουν… καλύτερα
Από τότε που η Google λάνσαρε την μέθοδο του autocomplete, δηλαδή την αυτόματη συμπλήρωση του κειμένου στο κουτάκι της αναζήτησης αναλόγως με την φράση που πληκτρολογεί ο χρήστης, βρήκαμε ακόμα έναν τρόπο να ξεφύγουμε από την πλήξη και την βαρεμάρα. “How to raise your iq by eating gifted children”, “I really hope you get sexually violated by a pterodactyl tonight” και άλλα τέτοια κουφά εμφανίζονταν αυτόματα κάθε φορά που πληκτρολογούσαμε την πρώτη λέξη από μια φράση.

Με την πάροδο των χρόνων – δύο αν δεν απατώμαι – το autocomplete άρχισε να βγαίνει και στα ελληνικά, εμφανίζοντας τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών, οι οποίες τυγχάνει να συμβαδίζουν με τις πιο μύχιες σκέψεις τους.

Έτσι γράφοντας «Πως», παίρνουμε τα προτεινόμενα «πώς θα τον κάνω να με θέλει», «πώς θα τον κάνω να με ερωτευτεί και πώς θα τον κάνω να ζηλέψει». Αθάνατες ελληνίδες. Γράφοντας «Γιατί», εμφανίζονται τα «γιατί δεν χώρισε η Μελέτη» και «γιατί βάφουμε κόκκινα τα αυγά», ενώ γράφοντας «Που» το καίριο πρόβλημα κάθε Έλληνα κάνει την εμφάνισή του με το «που θα βρω λεφτά».

Αν μάλιστα το πάμε ένα βήμα παραπέρα και προσθέσουμε το «που βρίσκεται», βγαίνουν τα «που βρίσκεται το συκώτι», «που βρίσκεται το Αζερμπαιτζάν» και η… Τροία.

Αποφασίζοντας να τονίσουμε το «Πού», εμφανίζονται άλλα αποτελέσματα: «Που είσαι» αναρωτιούνται μερικοί, ενώ πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι ψάχνουν «που βρίσκεται ο Βερίγγειος Πορθμός» και η πεδιάδα του Αναξίμανδρου. Hot spots του φετινού καλοκαιρού ίσως;

Στην ερώτηση «Ποιος», τους έλληνες χρήστες φαίνεται να «έκαιγε» αρκετά το «ποιος θα κερδίσει τη eurovision 2011», το Greek Idol και το Dancing with the Stars, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται «ποιος συνθέτης έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου».

Πληκτρολογώντας «Τι», οι περισσότεροι αναρωτιούνται – ευλόγως – «τί είναι τα cds» και το άκρως ενδιαφέρον «τί μορφή έχουν οι κηρήθρες», ενώ στο «Τί θα» οι ελληνικές σειρές κυριαρχούν: «Τι θα γίνει στο Νησί», «τι θα γίνει στη ζωή της άλλης» και «τί θα γίνει στα μυστικά της Εδέμ».

Στο «Ποιόν», οι ελληνίδες δίνουν το βροντερό "παρών". «Ποιόν από τους δύο» και «ποιόν θα παντρευτώ» αναρωτιούνται οι δύσμοιρες, ενώ φαίνεται πως το τσίπουρο και κυρίως η ιστορία του απασχολούν χιλιάδες χρήστες που πληκτρολόγησαν «Ποιόν αιώνα δημιουργήθηκε το τσίπουρο».

Επίσης «Με τι μοιάζει η τηλεόραση», «με τι μας ψεκάζουν», "μήπως Κερατσίνι", «με ποιον τα έχει η Ηλιάκη», «πως είσαι έτσι σαν σημαιοφόρος σε gay parade» (κακία), «πώς είναι η υγεία του Πασχάλη Τερζή», «ποιος έκλεψε τα διαμάντια στα μυστικά της Εδέμ» και «που είναι ο Λιάγκας» είναι μερικά ακόμα ερωτήματα που «καίνε» τους έλληνες χρήστες του Διαδικτύου.

Εσάς ποιο autocomplete σας κέντρισε το ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το μαζί μας στα σχόλια του κειμένου.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v