Χ.Α.: Τα ποσοστά πέφτουν – οι αντιδράσεις ανεβαίνουν

Κίνημα πολιτών προτείνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αφιερωθεί ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον αγώνα ενάντια στον σύγχρονο φασισμό.
Χ.Α.: Τα ποσοστά πέφτουν – οι αντιδράσεις ανεβαίνουν
Με πρωτοβουλία της Think Π, ομάδας πολιτικής παρέμβασης στον χώρο της οικολογίας, συλλέγονται υπογραφές για να σταλεί σε κάθε επίσημο φορέα, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός, η εξής πρόταση: Να ξεκινήσει μια πλατιά καμπάνια για να αφιερωθεί ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία και αλλού σε ένα μήνυμα ενωτικό, μη βίαιο, που θα αντιτίθεται στις σύγχρονες μορφές φασισμού

Το κάλεσμα αναφέρεται και κατονομάζει ευθέως τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, η οποία εν τω μεταξύ είδε τα ποσοστά της να ψαλιδίζονται εν μία νυκτί, εκείνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά το συμβάν και την οποία διεξήγαγε η Rass για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου, 8 στους 10 πολίτες χαρακτηρίζουν την Χρυσή Αυγή φασιστική ή εγκληματική οργάνωση ενώ το ποσοστό της εμφανίζει πτώση 2,5% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

«Όλοι εμείς οι υπογράφουσες και υπογράφοντες», αναφέρει το κείμενο του διαδικτυακού «ψηφίσματος» της ομάδας Think Π, «οι πολίτες που θέλουμε να ζήσουμε σε μια δημοκρατική χώρα, που δεν θέλουμε στην οικονομική κρίση να προστεθεί και η επικράτηση του φασισμού και να φοβόμαστε ακόμα και να μιλήσουμε, αντιτασσόμαστε στο φασισμό και στον κάθε μορφής ολοκληρωτισμό με όλα τα δημοκρατικά και μη-βίαια μέσα που διαθέτουμε.

»Η απάντηση στο μίσος και τη βία δεν μπορεί να είναι περισσότερο μίσος και βία. Ταυτόχρονα η απάθεια και η αδράνεια δεν οδηγούν στην εκτόνωση, αλλά στην ενθάρρυνση των εχθρών της δημοκρατίας και στην παραπέρα απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών»,
σημειώνεται. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 322 υπογραφές, ενώ εδώ και μερικές ημέρες, σε άλλη διαδικτυακή προσπάθεια κινητοποίησης μέσω της πλατφόρμας Avaaz, με τίτλο «Outlaw the neo-nazist criminal “Golden Dawn” party», έχουν ήδη συγκεντρωθεί 11.991 ηλεκτρονικές υπογραφές.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v