Δένδιας: Νομοθετική ρύθμιση κατά της Χρυσής Αυγής

Νομοθετική ρύθμιση κατά της Χρυσής Αυγής προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Δένδιας: Νομοθετική ρύθμιση κατά της Χρυσής Αυγής
Με αφορμή την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, και την ομολογία του δράστη ο οποίος παραδέχτηκε ότι ανήκει στον χώρο της Χρυσής Αυγής, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση κατά της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο πρόταση νομοθετικής παρέμβασης, με αντικείμενο τη διεύρυνση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 195 του Ποινικού Κώδικα περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αλλάξει η νομοθεσία, ώστε να χαρακτηρίζονται εγκληματική οργάνωση ακόμη και τα άοπλα παραστρατιωτικά τμήματα της Χρυσής Αυγής. 

Η δήλωση του κ. Δένδια έχει ως εξής:

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής ενός 34χρονου συνανθρώπου μας. Είμαι συγκλονισμένος από το γεγονός αυτό και αντιλαμβάνομαι πλήρως την κρισιμότητα των περιστάσεων. Για το λόγο αυτό ανέβαλα ήδη και την αυριανή μου συνάντηση στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό μου.

»Τα τελευταία θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα στον Μελιγαλά, η προσπάθεια απαξίωσης του Κοινοβουλίου χθες και η αποτρόπαια δολοφονία στο Κερατσίνι, από δράστη προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με παραδοχή του ιδίου, δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο τις προθέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος.

»Σας δηλώνω ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν πρόκειται να μείνει απαθής στην τεράστια πρόκληση που συνιστά για το Κράτος Δικαίου η δολοφονική ενέργεια στο Κερατσίνι, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα γεγονότα. Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε ήδη το δράστη της δολοφονίας και διεξάγει εκτεταμένες έρευνες.

»Επίσης, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, θέτουμε σε δημόσιο διάλογο πρόταση νομοθετικής παρέμβασης, με αντικείμενο τη διεύρυνση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 195 του Ποινικού Κώδικα περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v