Το δώρο του Πάσχα επιστρέφει για χαμηλοσυνταξιούχους!

Το διαφαινόμενο πρωτογενές πλεόνασμα ανοίγει τον δρόμο για επιστροφή παροχών από την κυβέρνηση, αρχής γενομένης από το δώρο Πάσχα για χαμηλοσυνταξιούχους.
Το δώρο του Πάσχα επιστρέφει για χαμηλοσυνταξιούχους!
Το πρωτογενές πλεόνασμα που αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος του έτους φαίνεται πως ανοίγει τον δρόμο στο κυβερνητικό επιτελείο για να επαναφέρει παροχές προς εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από τις περικοπές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και δηλώσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να επαναφέρει το δώρο του Πάσχα για χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ, ανάλογα με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα προωθηθούν επιπλέον παροχές για όσους έκαναν τις περισσότερες θυσίες τα τελευταία δύσκολα έτη.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται πως το 75% περίπου του πλεονάσματος θα επιστραφεί στους φορολογούμενους με την μορφή παροχών, ενώ το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους των δανείων που έχει λάβει η χώρα. Με τα σημερινά δεδομένα, εικάζεται πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα ανέρχεται περίπου στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος, που επισημαίνει πως η κυβέρνηση βιάζεται να προχωρήσει σε υποσχέσεις και λαϊκισμό, την ίδια στιγμή που η ύφεση πλήττει ακόμα το σύνολο της χώρας. Διαβάστε μια ψύχραιμη άποψη σχετικά με τις φημολογούμενες παροχές στην οικονομική ιστοσελίδα Euro2day.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v