Ίμβρος: Άνοιξε ελληνικό σχολείο μετά από 60 χρόνια

Μετά από διακοπή σχεδόν μισού αιώνα, το ελληνικό δημοτικό σχολείο των Άγιων Θεοδώρων στην Ίμβρο άνοιξε ξανά τις πόρτες του στους μαθητές.
Ίμβρος: Άνοιξε ελληνικό σχολείο μετά από 60 χρόνια
Μετά από εξήντα χρόνια και με έξοδα του Ιδρύματος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, άνοιξε ξανά τις πόρτες του το ελληνικό δημοτικό σχολείο των Αγίων Θεοδώρων στην Ίμβρο.

"Το σχολείο κτιριακώς είναι έτοιμο. Πέρασα σήμερα και το καμάρωσα. Είναι το σχολείο στο οποίο πέρασα και εγώ τα πέντε πρώτα, από τα είκοσι συνολικά, χρόνια της μαθητικής μου ζωής. Συγκινήθηκα και εδόξασα τον Θεόν που μας έδωσε αυτή την επιπλέον ελπίδα για το αύριο και για το μέλλον της Ίμβρου", δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ζήτησε από τους κατοίκους του νησιού να στηρίξουν την επαναλειτουργία του.

Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας διόρισε δασκάλα την κυρία Άννα Κουζουμά, η οποία είχε φύγει από την Ίμβρο πριν 36 χρόνια και επανήλθε πρόσφατα, ενώ μέχρι στιγμής μόνο δύο παιδιά έχουν κάνει την εμφάνισή τους .

Με την ευκαιρία των εγκαινίων του σχολείου, ο δήμαρχος της Ίμβρου Γιουσέλ Ατάλει δήλωσε ότι δίνει μεγάλη προσοχή στη λειτουργιά του και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλης της ελληνικής μειονότητας του νησιού.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v