Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ!

Μην σας πιάνει φθινοπωρινή κατάθλιψη. Το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμα και για όσους αμφιβάλλουν ιδού το γιατί.
Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ!
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν ανήκετε στην συνομοταξία εκείνων που πιστεύουν ότι το καλοκαίρι έριξε τίτλους τέλους από την πρώτη κιόλας μέρα του Σεπτέμβρη και δεν χάνετε ευκαιρία να… ευχηθείτε στους πάντες «Καλό Χειμώνα», τότε τα παρακάτω πιθανώς να μην σας ενδιαφέρουν και τόσο.

Αν όμως είστε από εκείνους που αρνούνται πεισματικά ότι το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του, ακολουθήστε μας καθώς απολαμβάνουμε τις τελευταίες(;) ημέρες του σε πάρκα, αυλές, ταράτσες, παραλίες, μεζεδοπωλεία και κήπους. Γιατί, όσο απαισιόδοξοι και αν είμαστε, το καλοκαίρι τυπικά και «ημερολογιακά» μας αποχαιρετά στις 21 Σεπτεμβρίου. Και μέχρι τότε… έχουμε ακόμα.


Βουτιές (και) τον Σεπτέμβρη

Θα τις κάνουμε και με μεγάλη ευχαρίστηση μάλιστα, στις… παλιές καλές γνώριμες και αγαπημένες παραλίες της Αττικής, αφού ο υδράργυρος δεν λέει να υποχωρήσει. Δροσερές βουτιές λοιπόν, στα όμορφα και αμμουδερά Λεγραινά, στο Θυμάρι στην Παλαιά Φωκαία, στον εξίσου αμμουδερό και άνετο Χάρακα στην Κερατέα, στην σταθερή μας αξία ΚΑΠΕ στο Σούνιο και στο κοντινό (39 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης), αν και κάπως πολύβουο, Μαύρο Λιθάρι. Περισσότερες δημοφιλείς και λιγότερο δημοφιλείς παραλίες στην Αττική για βουτιές εδώ.


Τα πάρτι στην θάλασσα συνεχίζονται

Αν υπήρχε ένας «δείκτης» ο οποίος να ορίζει το άνοιγμα και το κλείσιμο της καλοκαιρινής περιόδου αυτός θα ήταν αναμφίβολα το beach bar. Και από την στιγμή που τα μεγαλύτερα beach bars της Αττικής συνεχίζουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους, τότε μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε ότι το καλοκαίρι δεν τελείωσε. Προλαβαίνουμε λοιπόν ακόμα να απολαύσουμε mojito και daiquiri υπό τους ήχους των κυμάτων και να χορέψουμε στην άμμο όπως πρώτα… μέχρι τελικής πτώσης! Το Cariocas Beach Bar στο Αλεποχώρι, το Pirates de Cuba στον Σχοινιά με τις «πειρατικές» του χορευτικές Κυριακές και πολλά ακόμα beach bars (δείτε μερικά εδώ) συνεχίζουν ακάθεκτα να διοργανώνουν τα τελευταία parties του καλοκαιριού και δύσκολα θα αρνηθούμε να τα τιμήσουμε.

Αν πάλι θέλετε κάτι με περισσότερο χαβαλέ, δεν έχετε παρά να συνεννοηθείτε με φίλους και γνωστούς και να διοργανώσετε το δικό σας beach party στην παραλία της αρεσκείας σας. Και μην ξεχνάτε τον βασικό κανόνα: Δεν υπάρχει αποτυχημένο beach party. Αναλυτικός οδηγός βήμα προς βήμα για να το οργανώσετε, σε παλαιότερο άρθρο του In2life.

Τραπεζομάντηλα έξω λοιπόν

Το πικ νικ είναι άποψη, είναι βόλτα, μπορεί κάλλιστα να εξελιχθεί σε ωραιότατη μονοήμερα και έχει χαβαλέ. Από την στιγμή λοιπόν που ο καιρός ακόμα μας το επιτρέπει, κανείς δεν μας εμποδίζει να πάρουμε τα βουνά, τα πάρκα και τους λόφους και να «στρωθούμε» στο χορτάρι. Στις αγαπημένες μας τοποθεσίες για στρώσιμο τραπεζομάντηλου συγκαταλέγονται σίγουρα το Πεδίον του Άρεως, ο Λόφος του Φιλοπάππου, το Άλσος Συγγρού, το Άλσος Βεΐκου και ο Διομήδειος Κήπος. Δείτε εδώ περισσότερα άλση και εδώ περισσότερους λόφους για πικ νικ.

Αν τώρα σας «ψήνει» να οργανώσετε και μια μονοήμερη παράλληλα γιατί, βρε αδερφέ, καλοκαίρι είναι τότε έχουμε να σας προτείνουμε αρκετές όμορφες ιδέες απόδρασης. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον πανέμορφο Εθνικό Δρυμό στο Σούνιο και τον ειδυλλιακό καταρράκτη στην Πεντέλη (ναι, υπάρχει). Περισσότερες ιδέες για μονοήμερες εδώ.

Μπαράκια σαν σε νησί

Η νησιώτικη ατμόσφαιρα είναι ακόμα διάχυτη σε μπαράκια και ταράτσες της Αθήνας που «φωνάζουν» καλοκαίρι. Η ταράτσα του Bios για παράδειγμα, εξακολουθεί να είναι ο αγαπημένος μας προορισμός για να ακούσουμε ωραία μουσική, να απολαύσουμε εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και όμορφα cocktails, όπως επίσης και η ταράτσα του dance club Mamacas με τα ολόλευκα τραπεζάκια που θυμίζουν μπαράκι της Μυκόνου και τις συχνές μετακλήσεις γνωστών Djs. Από τις πιο… εξωτικές ταράτσες του κέντρου πάντως, είναι εκείνη του Χοροστάσιου στην πλατεία Κλαυθμώνος, η οποία έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να θυμίζει beach bar. Με εξίσου εξωτική διάθεση είναι και ο χώρος της Afrikana στο Γκάζι, όπου εκτός από εκπληκτικά cocktails και έθνικ μουσικές, μπορείτε να διαβάσετε και… ταξιδιωτικούς οδηγούς για να πάρετε ιδέες και εικόνες για τις μελλοντικές καλοκαιρινές σας εξορμήσεις.

Από τις πιο όμορφες αυλές σε μπαράκια στην πόλη έχουν αναμφίβολα το Verde στου Παπάγου (αν μπορεί να θεωρηθεί αυλή ένα μίνι… δάσος), το Jourfixe στην Κηφισιά, το Gasoline στο Κέντρο και φυσικά το SIX DOGS στην Αβραμιώτου. Περισσότερα μπαράκια με αυλή και κήπο στην Αθήνα θα βρείτε εδώ και εδώ μερικά από τα αγαπημένα μας στα Βόρεια Προάστια.


Προς… παραλιακή μεριά, το απόλυτο νησιώτικο club Island συνεχίζει και αυτό ακάθεκτο να προσφέρει καλοκαιρινές στιγμές στους θαμώνες του μέσα από πολυάριθμα parties, τα οποία συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, αν θεωρείτε και εσείς ότι τα cocktails είναι η πεμπτουσία των ποτών του καλοκαιριού, τότε δεν έχετε παρά να τα απολαύσετε σε αρκετά χαμηλές τιμές, εκμεταλλευόμενοι τα δεκάδες happy hours των κατά τόπους μπαρ. Εδώ, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα της Αθήνας και των Προαστίων.

Μεζέδες δίπλα στο κύμα

Κύμα που σκάει σε απόσταση λίγων μέτρων από το τραπέζι, θέα στο απέραντο γαλάζιο, θαλασσινά και ουζοποικιλίες στο πιάτο. Δεν χρειάζεται να πάμε σε κάποιο νησί για να έχουμε όλα τα παραπάνω, μπορούμε κάλλιστα να τα ζήσουμε και εντός των τειχών. Το Γεια Μας για παράδειγμα στην ακτή Θεμιστοκλέους, είναι ένα «τίμιο» ουζερί με γενναίες ποικιλίες θαλασσινών για τσιμπολόγημα, ενώ ο Ξυπόλητος στη Λούτσα διαθέτει ολόφρεσκο ψάρι και νόστιμους μεζέδες ακριβώς πάνω στο κύμα. Για περισσότερες value for money επιλογές ψαροταβερνών και ουζομεζεδοπωλείων κάντε κλικ εδώ



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v