Παραλιακή: Μια βόλτα στα club και τα μπαράκια της

Εναλλακτικά wine bars δίπλα σε mainstream club-θρύλους, και «χύμα» beach party εναντίον λουλουδοπόλεμου. Διαλέξτε πλευρά, η βόλτα στην Παραλιακή ξεκινά.
Παραλιακή: Μια βόλτα στα club και τα μπαράκια της
των Ηρώς Κουνάδη, Νικόλα Γεωργιακώδη

Πριν από δύο δεκαετίες ήταν το απόλυτο “place to be”. Στην αλλαγή του αιώνα, και την δεκαετία που την ακολούθησε, ήταν το απόλυτο mainstream. Τώρα; Τι γίνεται τώρα στο πάλαι ποτέ προπύργιο του αθηναϊκού nightlife, που μοιάζει να πέρασε εν μία νυκτί από τους celebrity DJ στον λουλουδοπόλεμο και από τα μποτιλιαρίσματα στην απαξίωση από τα hipster παιδιά του κέντρου;

Σίγουρα, τα mega clubs όπως το Ακρωτήρι ή το πρώην Cataralla που φέτος στεγάζει την καλοκαιρινή εκδοχή του Dream City βρίσκονται πάντα στις επάλξεις, και συνεχίζουν να γοητεύουν τους 20somethings που αγαπούν ακόμα τα mainstream ακούσματα και τα R’n’B party τους.

Συμβαίνει, όμως, και κάτι που στα αυτιά του μέσου 30άρη των 90s θα ηχούσε παράδοξο: Δίπλα σε αυτούς τους ναούς της mainstream διασκέδασης εμφανίζονται όλο και συχνότερα εναλλακτικά στέκια, από εκείνα που δεν θα περίμενε κανείς να βρει νότια του κέντρου –wine bars που βρέχουν τα τραπεζάκια τους στο κύμα, μπαράκια που διοργανώνουν «χύμα» beach party με ελεύθερη είσοδο και café-bar που παίζουν chill out μουσικές σε χαμηλή ένταση και φωτίζουν με κεράκια τα τραπέζια τους πλάι στη θάλασσα.

5 μπαράκια που βλέπουν την Παραλιακή… αλλιώς 


Fabrica de Vino in the Sand (Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, τηλ: 210 3214148): Το γνωστό κι αγαπημένο wine bar της Εμμανουήλ Μπενάκη ξεκαλοκαιριάζει στην Ακτή του Ήλιου, σε έναν πανέμορφο χώρο με τα τραπεζάκια του – βαρέλια του κρασιού στη σκιά των φουντωτών δέντρων, πλάι στο κύμα. Εδώ θα βρείτε τον γνώριμο πολυσέλιδο κατάλογο με εκατοντάδες ετικέτες κρασιών απ’ όλη την Ελλάδα, πολλές εκ των οποίων σερβίρονται και σε ποτήρι, καθώς και λαχταριστά μεζεδάκια όπως μίνι ντάκους, σπιτικά μπιφτεκάκια και ψητό χαλούμι με μαρμελάδα πορτοκάλι για να συνοδεύσετε το κρασί σας. Οι τιμές για το κάθε ποτήρι κρασί κυμαίνονται στα 2-3€ και για τα μεζεδάκια στα 4-6€.


Bolivar (Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, τηλ.: 6970367684, 6972230500): Κατέκτησε γρήγορα φανατικό κοινό, που ορκίζεται στις συναυλίες του –έχει φιλοξενήσει σχεδόν όλο το εγχώριο enfant gate, από Πάνο Μουζουράκη και Λεωνίδα Μπαλάφα μέχρι Koza Mostra, και έπεται συνέχεια– οι οποίες έχουν πάντα ελεύθερη είσοδο και στα beach party του που ξεφεύγουν από τον κανόνα του βάζω-τα-καλά-μου-να-πάω-Παραλιακή. Οι μουσικές, βέβαια, όταν δεν έχει κάποιο live, κινούνται στα γνώριμα dance και mainstream μονοπάτια, με γνωστούς DJs να αναλαμβάνουν τα decks. Το ποτό κοστίζει 7€. 


Skipper’s (Μαρίνα Αλίμου, τηλ.: 6947006893): Κρατά εδώ και χρόνια τα σκήπτρα του «ήσυχου κομματιού» της Παραλιακής (ναι, υπάρχει και τέτοιο) και παραμένει ιδανικό για τους απογευματινούς καφέδες μας, τα after office κοκτέιλ με φόντο τα πολυτελή γιωτ της μαρίνας που το φιλοξενεί αλλά και τη ρομαντζάδα των πρώτων ραντεβού. Τα ξύλινα τραπεζάκια του απλώνονται στο «κατάστρωμά» του δίπλα στη θάλασσα, και φωτίζονται το βράδυ από χαριτωμένα φαναράκια, ενώ οι μουσικές κινούνται σε mainstream rock μονοπάτια. Οι τιμές του ποτού κυμαίνονται στα 7-8€. 


Fuego (Λ. Ποσειδώνος, Καρτ Αγίου Κοσμά, τηλ.: 693 720 5959): Κι εκεί που νομίζαμε ότι η μόδα των latin clubs έχει παρέλθει, να σου το θρυλικό στέκι της Νέας Σμύρνης να πιάνει… πρώτο τραπέζι στην Παραλιακή, ανατρέποντας τα δεδομένα! Στον χώρο που στεγάζει και το εξίσου θρυλικό Σιδεράδικο (βλέπε παρακάτω) το Fuego διοργανώνει κάθε βράδυ ξέφρενα latin party, zumba sessions, μαθήματα χορού και πολλά άλλα, και οι λάτρεις της salsa συνεχίζουν να ορκίζονται στο όνομά του. Το ποτό κοστίζει 8€. 


Derti Street Bar (Λεωφ. Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8941181): Και ελληνάδικο και street bar; Κι όμως, γίνεται. Το Derti Street Bar «προσγειώθηκε» τον Ιούνιο στη γλυφαδιώτικη πιάτσα, και απέδειξε περίτρανα ότι ο λουλουδοπόλεμος και τα τσιφτετέλια δεν ανήκουν αυστηρά και μόνο στα μπουζούκια και τα greek nights των mega clubs. «Παιδί» του σχεδόν cult Derti FM, παίζει αυστηρά και μόνο ελληνικά λαϊκά και εγγυάται κέφι που κρατά μέχρι το πρωί. Διαθέτει και μια όμορφη αυλίτσα, για όσους χρειάζονται ένα… διάλειμμα από τα ντεσιμπέλ, ενώ τακτικά φιλοξενεί και live και άλλα event-έκπληξη. Το ποτό κοστίζει 8€.

…Και οι (πιο) mainstream διευθύνσεις 


Ακρωτήρι (Βασιλέως Γεωργίου Β5 - Παραλία Αγίου Κοσμά, τηλ :6949561392): Το club/ «παλιά καραβάνα» της παραλιακής συνεχίζει ακάθεκτο την επιτυχημένη πορεία του στον χώρο του mainstream clubbing, έχοντας ενώσει για φέτος τις δυνάμεις του με το bar “Mikro” της Γλυφάδας. Ελληνικές βραδιές, μπόλικα μουσικά events για κάθε γούστο (από house βραδιές μέχρι ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών) και διάθεση για ξεφάντωμα σε έναν προσεγμένο glam χώρο ο οποίος έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την παραλιακή. Είσοδος 15€ με ποτό. 


Dream City (Διαδόχου Παύλου 18-20, παραλία Γλυφάδας, τηλ: 2103477330): Club – υπερπαραγωγή στον χώρο του Mansion στη Γλυφάδα, το οποίο φιλοξενεί εντυπωσιακές οπτικές τεχνολογίες όπως το έκτασης 100 τ.μ. LED Matrix φωτιστικό ή το mapping το οποίο δίνει στο κτίριο την αίσθηση ότι… κινείται. Σίγουρα πάντως οι θαμώνες του κινούνται και με το παραπάνω, στις θεματικές του βραδιές: R&B Showtime τις Πέμπτες, Wild Nights τις Παρασκευές και “Dream Saturdays” με mainstream επιτυχίες τα Σάββατα. Η είσοδος είναι 12€ με ποτό. 


Akanthus (Λ. Ποσειδώνος 58, τηλ: 9680800, 6947406158): «Νησιώτικη» ατμόσφαιρα δίπλα στο κύμα, νεανίζον κόσμος και ξεσηκωτικές mainstream μελωδίες κατατάσσουν εδώ και αρκετά χρόνια το Akanthus στους κορυφαίους προορισμούς της παραλιακής. Τις Πέμπτες η ομάδα των Beat-les στήνει τα Thriller Nights με ελληνικές επιτυχίες, τις Παρασκευές τα Suck Mt Greek parties κάνουν αυτό ακριβώς που δηλώνει το όνομά τους, ενώ τις Κυριακές… ξανά μανά ελληνικές επιτυχίες από την ομάδα των Suxu Muxu. Τα Σάββατα ο χώρος του Akanthus πλημμυρίζει με mainstream μουσικές. Είσοδος Παρασκευή και Σάββατο 15€ με ποτό. 


Σιδεράδικο (Λεωφ. Ποσειδώνος (στάση τραμ 2η Αγίου Κοσμά) Τηλ.: 6945292180): Το δημοφιλές «ελληνάδικο» πραγματοποίησε την καθιερωμένη κάθοδό του στη Γλυφάδα, στον εσωτερικό χώρο του «Γαλάζιου» στον Άγιο Κοσμά και περιμένει τους φανατικούς που επιμένουν ελληνικά και μόνο. Κάθε Τετάρτη, ο Λάμψη fm 92,3 διοργανώνει parties, με πρωταγωνιστές τις μεγαλύτερες ελληνικές επιτυχίες, ενώ τις Πέμπτες φιλοξενούνται ζωντανά μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Η είσοδος είναι 10€ με ποτό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v