Η έξοδος του Σαββάτου: Beach party μέχρι τελικής πτώσης!

Αυτό το Σάββατο, γευόμαστε εξαιρετικές ελληνικές γεύσεις στο Θησείο και αποχαιρετάμε το καλοκαίρι στο μεγαλύτερο beach party στην αττική αμμουδιά.
Η έξοδος του Σαββάτου: Beach party μέχρι τελικής πτώσης!
Πότε τελικά πέφτουν τίτλοι τέλους για το καλοκαίρι; Οι «τύποι» του ημερολογίου ψηφίζουν την 1η Σεπτεμβρίου. Οι «ηλιακοί» υποστηρίζουν πως έχουμε καλοκαίρι μέχρι την 21η. Και οι φίλοι των beach bars, απλώς ξέρουν πως όσο συνεχίζονται τα πάρτι στην αμμουδιά, έχουμε ακόμα καλοκαίρι.

Λαμβάνοντας υπόψη πως το αγαπημένο μας beach bar της Αττικής για την φετινή σεζόν διοργανώνει το “closing party” του αυτό το Σάββατο, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως, όχι μόνο οι τίτλοι τέλους πλησιάζουν, αλλά και πως πρέπει να το απολαύσουμε, σε ένα από τα πιο δυνατά πάρτι του καλοκαιριού. Πριν από αυτό, βέβαια, φροντίζουμε να χορτάσουμε το… χορευτικό αρκούδι μέσα μας, με υπέροχο φαγητό στην καρδιά της πόλης. Ακολουθήστε μας.

*Στην αυλή του Kabar
Ξεκινάμε τη μέρα μας με βόλτα στο Θησείο, περιπάτους από τον σταθμό και κατά μήκος της Αποστόλου Παύλου μέχρι ψηλά, στην Πνύκα, όπου μπορούμε να καθίσουμε στο γρασίδι και να κοιτάξουμε την πόλη αφ’ υψηλού.

Ακριβώς από κάτω, στην βάση του λόφου του Φιλοπάππου, λίγο πιο μακριά από την πολύβουη πιάτσα της Ηρακλειδών, πιάνουμε τραπέζι στο Kabar, το «δημιουργικό αδερφάκι» της Κάππαρης των Πετραλώνων. Εδώ, στην όμορφη αυλή με το μοντέρνο ντεκόρ, ο σεφ Μανόλης Θλιβερός έχει χτίσει ένα μενού που βασίζεται στις «μερακλίδικες» γεύσεις στις οποίες μας έχει συνηθίσει η Κάππαρη, αλλά τις παντρεύει με την μοντέρνα κουζίνα και τις σερβίρει σε γιγάντιες μερίδες.

Εξαιρετικές επιλογές είναι η μακαρονάδα με λάδι τρούφας, μανιτάρια και προσούτο, το κριθαρότο με κοτόπουλο, τα εξαιρετικά ψητά με μαμαδίσιες baby πατάτες φούρνου, η χορταστική χωριάτικη, σερβιρισμένη σε φωλιά από καλαμπόκι είναι εγγυημένες επιλογές. Το γλυκό – συνήθως υπέροχο κέικ σοκολάτας με παγωτό – είναι κερασμένο στο τέλος και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€. Παραγγείλετε με φειδώ, γιατί οι μερίδες είναι γιγάντιες.

*Λέμε αντίο στο καλοκαίρι… πανηγυρικά
Το βραδάκι κατηφορίζουμε προς τον Άλιμο, για να τιμήσουμε το πάρτι «λήξης» της καλοκαιρινής σεζόν που διοργανώνει το Bolivar (Ακτή του Ήλιου, λ. Ποσειδώνος, Καλαμάκι), υπό τον τίτλο «Beach House Festival Closing 013».

Και δεν πρόκειται για ένα απλό πάρτι: Δεκάδες ονόματα της εγχώριας και της διεθνούς dance σκηνής θα παρελάσουν από τα decks του Bolivar για να αποχαιρετήσουν ο καθένας με το δικό του house DJ set το καλοκαίρι. Μεγάλα ονόματα όπως αυτά των David August, Adana Twins, Kolombo, Kiko Navarro αλλά και των «δικών μας» Adrianos Papadeas, George Seragos, Dino Mfu, Skinny και Soulfellas θα δίνουν την house σκυτάλη ο ένας στον άλλον μέχρι το πρωί της Κυριακής. Η είσοδος στοιχίζει 10€ (προπώληση στα καταστήματα Public και στο Bolivar) ή 12€ (την ίδια ημέρα).

Για τους ρομαντικούς, προτείνουμε διανυκτέρευση (ή και βουτιά) στην παραλία – ιδανική για βραδινό μπάνιο είναι η ακτή στο Καβούρι, ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά – ώστε να δείτε την ανατολή του ήλιου την επόμενη ημέρα. Και έτσι, να προλάβετε να τσεκάρετε και αυτή την «κατάκτηση» από την λίστα του φετινού καλοκαιριού (δείτε πόσα από αυτά κάνατε το φετινό καλοκαίρι στο σχετικό δημοσίευμα του In2life). 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v